Walgermo tok VM-bronse i natt

Nordisk rekord sikret medalje for sunnmøringen.

Stian Walgermo fra Sjøholt Atletklubb satt ny nordisk rekord og sikret seg bronse under VM i styrkeløft natt til lørdag.

  • Se video fra styrkeløfterens egen Youtube-kanal over

Sunnmøringen løftet 350 kilo i markløft i 105-kilosklassen i nattens konkurranse i Colorado i USA. Han la dermed på hele ti kilo i denne øvelsen sammenlignet med EM tidligere i år.

Det ga en 4. plass sammenlagt etter å ha løftet til sammen 997,5 kilo. Resultatet både i markløft og sammenlagt er ny nordisk rekord. Walgermo løftet videre 272,5 kilo i benkpress (5. plass) og 375 kilo i knebøy (4. plass).

Han forsøkte seg også med 385 kilo i knebøy i siste forsøk, men det ble for tungt. Hadde han klart den tyngden, ville han passert 1000 kilo, men endte altså skarve 2,5 kilo unna milepælen.  

Les flere sportsnyheter på smp.no

Verdensmester i vektklassen ble Dovganyuk Vadym fra Ukrania, mens den andre norske utøveren, Kristoffer Eikeland, endte på en 6. plass sammenlagt.

Hildeborg Hugdal (31) var et halvt kilo fra sølvmedaljen i klassen for dem over 84 kilo - og tok bronse sammenlagt. I kvinnenes 84-kilosklasse endte Hille Arnesen på 5.-plass med 575 kilo totalt.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Nordisk rekord Stian Walgermo satte ny nordisk rekord i markløft med 350 kilo. (Foto: Privat)

Nordisk rekord Stian Walgermo satte ny nordisk rekord i markløft med 350 kilo. Foto: Privat

Leses nå
 

Forsiden nå:

Helgapraten med Høstscena-aktuelle Martha Standal

Totalt dedikert

Martha var bare 16 år da hun begynte på Balletthøgskolen i Oslo. Et modig sprang for ei pysete og hjemmekjær lita jente. Nå gjør hun karriere i en tøff og utrygg bransje, med knallhard ballettdisiplin i bagasjen.

Alt er klart til å hjelpe Veslemannen til å rase

– Nå er vi rimelig godt forberedt

Snart tre år etter at beboerne på Lyngheim ble evakuert første gang, er alt klart til å bruke vann for å hjelpe naturen å utløse et ras fra Veslemannen.

Direkte: Seks kamper i Premier League

Kan Manchester-lagene fortsette seiersrekken?

Er ikke helt sikker på at han satser videre neste år

Riise: – Personlig har det vært et tungt år