– Det var massevis av folk rundt banen, jeg tipper rundt 4-500 tilskuere totalt på lørdag. Vi ser stort potensial i denne grenen av motorsporten og vil ha ett til to løp neste år innen drifting, sier Dag Halkjelsvik i NAF Motorsport Ålesund.

Han henstilte fartsglade ungdommer til å komme med bilene sine og få utløp for sin iver på en bane i kontrollerte former hos NAF Motorsport. Akkurat det ble ikke noen suksess.

– Nei, det var skuffende at ikke noen av de ungdommene som svir av gummi på åpne plasser som ferjeleier stilte opp hos oss lørdag. Men det kommer nye muligheter, sier Halkjelsvik.

Dekksbudsjett på 80.000 kroner

Sunnmørspostens medarbeider på stevnet fikk sjansen til å sitte på hos Bendik Berild fra Innfjorden (Rauma). 28-åringen kjører nasjonale løp i drifting sammen med to brødre.

– Vi må stort sett dra til Østlandet på løp; til Gardermoen, Vålerbanen og Rudskogen. Siden dette er en hobby blir det en del utgifter av egen lomme, sa Berild før han fyrte opp bilen med artikkelforfatteren som «kartleser».Og det var en heftig opplevelse, der blårøyken stod bak bilen og lukta innendørs var sterkt preget av svidd gummi.

– Vi har vel et dekkbudsjett i året på 70-80.000 kroner, kunne Berild fortelle på vegne av seg sjøl og de to andre brødrene som håper på flere muligheter til å vise seg fram i Ålesund. Foruten Berild var også Erik Midtgård fra Ålesund og Marius Fjærli fra Tomrefjord markante sjåfører under lørdagens prøveløp.

Bra oppmøte

Drifting var en av fire grener som stod på årets program av «Bilsport Superweekend» som også omfattet autoslalåm (torsdag), biltrial (fredag) samt bilcross (søndag).

– Endelig var vi tilbake på vår bane etter at den har vært stengt i drøye to år. Bilcrossløpet samlet kun 16 førere, men publikumsoppmøtetet var også bra søndag, sier Dag Halkjelsvik, stevnesjef for Bilsports Superweekend.

Han og drøye 200 tilskuere fikk se at Asgeir Taraldsen, NMK Melhus, i en Saab, vant foran Egil Lundanes i en Nissan og med Jan Rakkotyai i Skoda på 3. plass.

De to sistnevnte er fra NAF Motorsport Ålesund.

Drifting ble presentert på Ålesund Motorstadion for første gang under Bilsport Superweekend lørdag, her ser vi Bendik Berild fra Innfjorden i aksjon med Sunnmørspostens utsendte som «kartleser». Det var en kortvarig, men heftig opplevelse som ikke påkalte frykt, men gutteaktig glede. FOTO: ELLING NAKKEN