3. til 13. mars arrangeres VM i skiskyting i Holmenkollen, og Berstad og hans gode hjelpere av døvetolkere vil ha et tilbud til døve og hørselshemmede som vil oppleve VM-stemninga på nært hold.

– Vi har fått en fin dialog med arrangørene av skiskytter-VM, og det blir satt av plass for rundt 15 personer på hver øvelse under mesterskapet, sier Berstad.

Folkefest

Han hadde et ønske om å få 30 plasser, men så langt har de fått tilbud om 15 plasser.

– Vi kommer til å plassere de døve og hørselshemmede på motsatt side av hovedtribunen. Der vil de få meget flott utsyn til inngangen mot standplassen og kunne følge med på både skyting og når løperne kommer inn til mål, sier Ninni Jonsson.

Hun er administrativ koordinator for VM i skiskyting, som garantert blir en folkefest i nasjonalanlegget for langrenn og skiskyting.

– Det er solgt over 30.000 bil letter på nettet allerede, kan Jonsson legge til.

Ser fram til arrangementet

Arild Berstad ser også fram til de åtte øvelsesdagene i Kollen på vegne av sine brukere.

– Vår hovedoppgave blir å tolke speakertjenesten under mesterskapet, sier Berstad.

Aktiv mann fra Ålesund

Det er den svært dyktige og profesjonelle Svein Erik Kristiansen som skal være speaker når verdens beste skiskyttere skal kjempe om medaljene i 11 øvelser i begynnelsen av mars måned.

– Hvordan opplevde du interessen og gjennomføring av tolketjenesten under ski-VM i 2011, Berstad?

– Det ble en kjempesuksess. Totalt hadde vi 110 brukere fra hele landet som vi tolket for i de dagene det mesterskapet ble avholdt, sier ålesunderen.

Han begynte med tolke- tjeneste på AaFK sine kamper da Color Line Stadion ble åpnet i 2005.

– Der tolker vi fortsatt hver eneste kamp. Og det er meget populært, sier Berstad.

Som har fått en avtale også med Norges Fotballforbund og en del klubber i eliteserien, som Molde og Viking. Rosenborg og Lerkendal står også snart for tur til å få det samme tilbudet.

Markane-løperen Tarjei Bø (til venstre) med Ondrej Moravec fra Tsjekkia skal jakte medaljer under VM i skiskyting i mars 2016. FOTO: NTB/SCANPIX
Arild Berstad har gjort et pionerarbeid innen tolking av idrettsarrangment for hørselshemmede. ARKIVFOTO