For 3-4 dager siden var det bare rundt 20 påmeldte deltakere til det årlige Nyttårsmaratonet. Men i går kveld fikk arrangørene mye å gjøre. Det var nemlig i løpet av gårsdagen at det de kom opp i 96 påmeldinger.

- I går gikk påmeldingsdataen varm. Det er nå 20 deltakere i helmaratonet, mens det er hele 76 som springer halvmaraton. Vi ble nødt til å få budsendt flere medaljer, for vi hadde ikke nok, forteller en svært fornøyd arrangør, Per Jan Helset fra Kondis.

I fjor var det 99 som fullførte løpet, men Helset er likevel fornøyd med årets deltakelse.

- I år blir arrangementet veldig nært julaften. Men om vi hadde ventet lengre ville nok mange ha vært på jobb. Det handler egentlig å finne en balanse mellom helligdagene og arbeidsdagene, forteller han. Den eldste deltakeren som fullførte løpet var Karstein Sørland som fyller 87 år om to dager. Han deltok i halvmaraton som er på 21,095 kilometer. Helmaratonet er dobbelt så langt, altså 42,19 kilometer.

Endelig serier

I halvmaraton for menn var det Jan Kjetil Vinnes som kom først i mål, og endelig slo kompisen Sverre Brunstad. Med en tid på 1.17.55 var han svært tilfreds, ettersom målet var å komme under 1.21.

- Dette her er seriøse greier. Vanligvis ligger alltid Sverre 1-2 minutter foran meg og han er mye sterkere enn meg. Men i dag begynte jeg å rykke i fra cirka fire kilometer før mål. Det var da konkurranseinstinktet slo skikkelig inn og jeg presset meg virkelig til det maksimale, forteller den fornøyde vinneren.

For han er nyttårsmaratonet blitt en kjær tradisjon, og det er i følge han den perfekte måten å avslutte året på.

- Jeg har vært med på nyttårsløpet så mange ganger at jeg har mistet tellingen. Det har blitt en kjær tradisjon, og det er blitt sånn at først kommer julaften, så blir dette det andre høydepunktet som avslutter året, forteller han.

Andre resultater

Tonje Brande ble med tiden 1.32.39 første kvinne til å komme i mål under halvmaraton.

I helmaraton var det Esther Innselset fra Volda som var raskest med tiden 3.45.14, mens Sebastian Conrad Håkansson fullførte helmaratonet for menn først, med tiden 3.46.14.