Det fortalte AaFK-trener Trond Fredriksen til resten av spillergruppa i forkant av dagens trening.

- Vi har hatt en prat i trenerteamet. Basert på de fire verdiene vi jobber ut ifra, som er sult, tro, respekt og samhold, så har vi tatt en avgjørelse på kapteinen. Bjørn Helge blir vår lagkaptein i år, forteller Fredriksen til spillerne i en video som er lagt ut på aafk.no.

Riise overtar dermed etter Sten Grytebust, som forlot AaFK etter fjorårets sesong. Keeperen var kaptein i om lag et halvår - etter at han tok over bindet fra Sakari Mattila midtvegs i sesongen.

Lang erfaring

Bjørn Helge Riise går inn i kapteinsrollen som den klart mest rutinerte AaFK-spilleren. Han har spilt i klubber som Standard Liege, Brussel og Fulham - og har vært kaptein i Lillestrøm tidligere.

Via AaFKs hjemmeside virker Bjørn Helge Riise å sette pris på utnevnelsen.

- Vi hadde et møte når vi startet på onsdag hele spillergruppen, der vi satte oss sammen og skulle finne ut de ordene som vi skulle stå for og som vi skulle jobbe mot i 2016. De ordene er sult, tro, samhold og respekt. Så satt vi opp punkter i forhold til de fire ordene, det vil si hva de betydde for oss. Så skal vi prøve å innfri de ordene nå i 2016, sier Bjørn Helge Riise til aafk.no.