Fagerlihallen var fylt til randen da AaFKs fotballspillere stilte opp som håndballspillere mot Spjelkaviks lovende G16-lag onsdag kveld.

– Det er fantastisk å se at idrettsfamilien står sammen på denne måten. At det kommer så mange i kveld er jeg veldig stolt over, sier primus motor Thomas Buchardt i Spjelkavik IL.

  • Se video fra kampen i vinduet øverst i saka

Hele 760 betalende tilskuere gjorde at flere måtte stå under kampen. I tillegg hadde lokalt næringsliv på forhånd garantert for 63.550 kroner til kreftavdelinga.

Dermed samlet showkampen inn om lag 140.000 kroner til kreftavdelinga – og det før kioskinntektene er talt opp.

– Dette var helt fantastisk å være med på, sier AaFK-trener Trond Fredriksen.

Se bildeserie fra showkampen

Skagestad imponerte

På forhånd forventet de fleste at Spjelkavik-guttene ville vinne over AaFK.

Det hindret likevel ikke AaFK-gutta i å skryte sine håndballferdigheter voldsomt opp i forkant av kampen.

– Den siste uka har alle på laget pratet seg veldig opp. I ettertid ser vi at vi nok hadde for høye forhåpninger om nivået vårt, sier Vebjørn Hoff.

For på parketten var det liten tvil om at Spjelkavik-gutta nok var et lite hakk hvassere enn AaFK-gutta kampen gjennom.

Til slutt vant Spjelkavik komfortabelt 20-16 – uten at det betydde allverden.

Smil, latter og glede preget Fagerlihallen, der Edvard Skagestad og Vebjørn Hoff viste seg som de soleklare AaFK-profilene med klister på henda.

– Mos har nok skrytt på seg at han var god før, men resten har sikkert spilt en del håndball før. Men det viste seg at det var altfor lenge siden, sier Edvard Skagestad.

Mens han imponerte, må man kunne si det motsatte om Marlinhos ferdigheter. I alle fall skapte hans håndballkunnskap er massevis av latter i Fagerlihallen. Innledningsvis jaget han blant annet ballen inn i sjumeteren og forsøkte å score.

– Skagestad og Hoff var gode, mens Marlinho ikke kunne reglene engang. Keeperne var heller ikke allverden, sier Spjelkaviks Markus Buchardt.

Sunnmørsposten er likevel ikke i tvil om at Andreas Lie vant keeperduellen mot nysigneringen Lars Cramer.

– Aalesund viser at de er sporty som stiller opp. Det er ikke lett å spille med klister. På samme måte hadde nok vi slitt veldig på fotballbanen mot AaFK, sier Thomas Buchardt.

Spjelkaviks G16-lag vant showkampen mot AaFK 20-16. Arrangementet samlet inn om lag 140.000 kroner til kreftavdelinga ved Ålesund sjukehus. Foto: Nikolas Birkevold Farstad
AaFKs Edvard Skagestad prøver seg på et skudd. Foto: Nikolas Birkevold Farstad
Skagestad nok en gang. Mostafa «Mos» Abdellaoue følger spent med. Foto: Nikolas Birkevold Farstad
Foto: Nikolas Birkevold Farstad