Og Trondheim hadde med hele 35 svømmere mot ålesundernes 17 aktive, så ingen tvil om at AaSLK imponerte.

LÅMØ står for Landsdelsårsklassemønstring, og i Levanger var det altså de beste i Midt-Norge som møttes. De beste der går videre til Årsklassemesterskapet (ÅM) for klasse 14-16 år, som er som et uoffisielt NM.

Det kåres selvsagt vinnere i alle øvelser i LÅMØ, men her gjelder det også å bli best sammenlagt. Og da må de hevde seg i alle disipliner, både i fri, rygg, bryst og butterfly. Fem øvelser er plukket ut, og de fire beste øvelsene teller sammenlagt.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Fem sammenlagtseire

Totalt vant AaSLK hele 20 enkeltseire i Levanger, mens voldingen Magnus Kobbevik Michalsen sørget for seier nr. 21 til Sunnmøre på 200 m bryst i klasse 12 år.

Hele fem svømmere fra AaSLK vant sammenlagt i sine klasser. Disse var Linn Kristin Aakernes i klasse 2002, Silje Mari Bjørlykke (født i år 2000), Oscar Wiik (født år 2000), Odin Michelsen (født 2004) og Simon Wiik (2002).

Roser guttene

Hovedtrener Glenn Cudmore roser spesielt guttene denne gang.

– Mange av dem viste klar framgang, og både Aslak Kaldhussæter, Simon Wiik og Oscar Wiik viste svømming på høyt nivå. Det samme gjaldt Odin Michelsen og Vetle Løseth i klasse 2004. Alle disse trener godt, og det får de betalt for. Hos jentene viste spesielt Linn Kristin Aakernes at hun virkelig er på veg mot noe veldig bra, sier Cudmore.

Les flere sportsnyheter på smp.no

Utenom enkeltseirene tok Sunnmøre en rekke andre medaljer, og både Volda og Brattvåg fikk andre- og tredjeplasser i Levanger.

AaSLK fikk med kvartetten Silje Mari Bjørlykke, Oscar Wiik, Simon Wiik og Aslak Kaldhussæter til ÅM i Mandal, men Glenn Cudmore fastslår at Silje Mari ikke stiller der.

– Vi sender henne til et stort seniorstevne i Stockholm samme helg. Dette er langbane, og vi tror Silje har godt av å få bryne seg mot topp nordisk motstand, sier han.