Sunnmøre stilte med totalt fire lag i NM i Cheerleading sist helg, som ble avviklet i Tønsberg. Og når to av dem kunne returnere med NM-titler må vi si at uttellingen var fantastisk.

Siste nytt om sport på Nordvestlandet - følg SMP-sporten på Facebook

Det var Rollon Hurricanes og Sula Vipers som gikk til topps. Rollon Hurricanes til og med i seniorklassen. Der de stilte i klassen All Girl Elite. Dette er nivået under kremen av norske cheerleading-lag, og med denne seieren rykker nå Hurricanes opp i den aller gjeveste klassen.

Hurricanes vant klart

– Vi leverte en veldig god finale søndagen, og gikk omtrent feilfritt. Vi vant egentlig veldig klart, og jentene holdt nervene under kontroll. Som trener sto jeg bare og trippet av nervøsitet, og det var herlig å se at jentene gjorde sine saker som de skulle. Jeg er utrolig stolt, og nå håper jeg at alle fortsetter slik at vi kan stille et kanonlag i neste års NM i den beste klassen, forteller trener Maria Skjønberg.

Hurricanes fikk en uheldig start på mesterskapet lørdag, da en av jentene ramlet ned og endte opp på sykehus. Heldigvis hadde troppen med to reserver, og reserven kom inn og gjorde sine saker utmerket.

– Dette var et minne både for meg og for alle jentene, smiler trener Maria.

Saken fortsetter under bildet

Sula-gull Juniorjentene til Sula Vipers, som tok NM-gull i All Girl Intermediate. Foto: Privat

Les flere sportsnyheter på smp.no

Junior-gull til Vipers

Også Sula Vipers kunne reise hjem med NM-gull i juniorklassen. Etter 1. dag ledet Vipers klart, og også søndagen ble gjennomført veldig bra. Kun ett fall, og jubelen sto i taket hos sulalendingene da de ble ropt opp som norgesmestere i klassen All Girl Intermediate. Og nå rykker også Sula Vipers opp i den tøffeste NM-klassen i junior.

Trenere for Vipers er Lone Rørvik og Gina Heggedal. Og jentene hadde enorm støtte fra en stor heiagjeng fra Sula.

Under Cheergallaen 2016 fikk også Vipers prisen for årets Fair Play, og prisen var blant annet en treningsweekend med proffe trenere samt et sett med t-skjorter.

I juniorklassen  tok Angels Devine fra Ørskog en imponerende 5. plass i Junior Coed Intermediate, mens Hurricanes juniorjenter fikk 7. plassen i Coed Elite.