– Bronse i lagkonkurransen var greit nok. Men det var noe overraskende at vi var totalt sjanseløse i semifinalen mot B-72, oppsummerer lagleder Tor Hallaråker i Volda og Ørsta Bordtennisklubb.

Første dag av senior-NM i bordtennis rundes av fredag kveld i Træffhuset i Molde. Der lagkonkurransen for kvinner og menn sto på agendaen.

Volda og Ørstas trio i dameklassen; Sara Berner, Sunniva Sjøholt og Mina Molnes Driveklepp slo B-72s 3. lag i kvartfinalen.

Sjøholt slo Frøydis Jørgensen 3–0 i sett, Molnes Driveklepp 3–2 mot Nini DoVo 3-2, mens det ble 3–1 i sett til Berner/Sjøholt i doublekampen mot Jørgensen/DoVo.

I semifinalen ble B-72s 1. lag som ventet for sterke og vant lagkampen 3–0. Sara Horgen slo Molnes Driveklepp 3–0 i sett, Rebecca Carlsen slo Sjøholt 3-0, mens Maria Horgen/Carlsen slo Berner/Sjøholt 3–1.

Hardt program framover

– Lagslagsspillerne våre har et hardt program framover med treningssamling i Tyskland i påska, Topp-8 i Oslo i april og en rekke landslagsoppdrag som kulminerer med ungdoms-EM i Zagreb i midten av juli, sier Tor Hallaråker om hva som venter Sjøholt og Molnes Driveklepp, samt guttene Sigurd Tjalveson Sørheim og Fredrik Meringdal.

De to sistnevnte spilte fredag på Volda og Ørstas herrelag som tapte 0–3 for osloklubben Fokus i kvartfinalen. Den tredje spilleren på Volda og Ørsta var Markek Veis.

Imponert

– Jeg er veldig imponert over framgangen til de yngre spillerne i Volda og Ørsta. Det er flott at klubber i distriktet kan puste storklubbene Fokus og B-72 i nakken.

To stikkord er sentrale; Rekruttering og spillerutvikling. I 11-årsklassene i det uoffisielle NM nylig gjorde Volda og Ørsta omtrent rent bord.

Det skal bli spennende å følge utviklingen videre, sier lederen av Toppidrettskomiteen i bordtennisforbundet, Olav Haraldseid.

Varding slo Harestua

Også Sportsklubben Varding (Ålesund) kom til kvartfinalen. De spilte først en 8-delsfinale der de slo opplandsklubben Harestua 3–1.

Før det ble knepent 2–3 tap for B-72 fra Lørenskog. På Vardings lag spilte Reinis Burgis meget bra fredag da han var han vant tre singlekamper; to mot Harestua og en mot B-72s 1. lag.

Lennie Johansson og Eirik Lyngøy utgjorde resten av Vardings lag.

PS! Det er første gang et senior-NM i bordtennis arrangeres i Møre og Romsdal.