Et anlegg med tre haller må bygges på tomta til Spjelkavik Idrettslag.

Guttelvik mener hallen er mulig å realisere innen skolestart 2019.

«Fylkestinget vedtar det framlagte byggjeprogrammet for ny storhall i Spjelkavik med 3-sals idrettshall med klatrevegg og kampsportbaner, til saman brutto 7.973 m2», står det i saksframlegget fra fylkesrådmannen.

- Dette vil gjøre Sunnmøre attraktiv for større arrangement i konkurranse med mellom anna Bergen og Trondheim, skriver han i begrunnelsen.

SIL har økonomi

Bygge- og vedlikeholdssjef i fylkeskommunen, Per Olaf Brækkan, har vært skeptisk til full utbygging. I høst stilte han spørsmål ved om Spjelkavik Idrettslag har økonomi til å være med på et så stort prosjekt.

Nå mener fylkesrådmannen at Spjelkavik Idrettslag har store nok økonomiske muskler.

- SIL er en stor og tradisjonsrik klubb som nå har vist finansiell kapasitet til å kunne delta i prosjektet uten at risikoen for fylkeskommunen blir for stor, skriver fylkesrådmannen.

Tomtevalg

For Spjelkavik videregående, som også skal nytte hallen, er dette dårlig nytt. Fylkesrådmannen mener hallen blir liggende i akseptabel gangavstand, mens skolen mener at elevene taper tid på å gå imellom skolen og hallen.

- Verken skolens ledelse eller lærer kan garantere at skolen klarer å oppfylle minstekrav til undervisningstid, skriver arbeidsmiljøutvalget ved skolen i en uttalelse.

Hallen blir uansett viktig for skolen, som fra høsten 2019 skal være klar for 815 elever.

To eller tre baner

Dermed er det opptil politikerne i fylket og i Ålesund. Fylkestinget skal behandle saka i juni.

I fjor høst ønsket fylkestinget at den nye idrettshallen bygges med to haller, og at den på sikt kan utvides til tre baner.

For Spjelkavik Idrettslag har en storhall vært et prosjekt som de har jobbet for siden 1987. Så fikk de Klatreklubben Ålesund og Ålesund Judoklubb / Ålesund Ju Jitsuklubb med på planene. At Ålesund kommune i fjor kom på banen på en mer tydelig måte har økt sjansen for en hall med tre saler.

Sunnmøre Spektrum?

- Det var først nå i vår at vi øyna muligheten, sier Perry Holen, ei av ildsjelene bak, til Sunnmørsposten.

Nå lanserer de Sunnmøre Spektrum som et mulig navn på hallen.

- På landskamper blir det plass til opptil 3.500 mennesker, slik Idrettsforbundet krever, sier Holen.

- Dersom politikerne går inn for denne løsningen, kan det bety en ny æra for idretten i regionen, skriver lagene bak planene i en pressemelding.

Hallen vil ifølge gruppen romme opptil 4.000 mennesker.

- Sunnmøre Spektrum planlegges slik at den lett kan tilrettelegge for større kulturarrangement som kan huse opp til ca. 4.000 mennesker. Hallen vil kunne bli en god arena for konserter og show. Storhallen vil også kunne brukes til konferanser og messer, opplyser gruppen.