- Fortsatt ser jeg på en OL-billett som en bonus i år, men det kan jo være at det kommer naturlig ved at jeg klarer kravet.

Sier Karsten Warholm etter sin fantomløp på 400 meter hekk under Florø Friidrettsfestival lørdag ettermiddag.

Der satte 20-åringen fra Dimna IL norsk rekord med 49,62 sekunder.

32 hundredeler bak OL-kravet

Og med den tida er han bare 32/100 bak OL-kravet på langhekken. Hans tid er også femte best så langt på årets europastatistikk.

- Et optimalt løp i Florø, Karsten?

- De åtte første hekkene var veldig bra, men de to siste skapte litt krøll. Da ble at jeg trippet foran hekkene som og et par "kråkepasseringer". Så det er fortsatt et forbedringspotensial. Med tanke på EM i Amsterdam så har jeg nå tre alternativ, sier Warholm.

For han er kvalifisert til mesterskapet i Nederland på både 200 meter, 400 meter og 400 meter hekk.

Med lørdagens kanonløp i Florø kan det fort bli langhekken som blir den viktigste øvelsen i år.

- Hva kan du klare på 400 m hekk under Bislett Games til uka, ny rekord igjen?

- Det er vanskelig å forskuttere. Men det er klart at løpet her i Florø bygget på sjøltilliten, sa Warholm til smp. no lørdag kveld.

Han skulle avslutte den flotte junikvelden med en fisketur i vakre Florø.

Så gjenstår det å se om han får napp i form av ny hekkerekorden under Diamond League-løpet under Bislett Games.

Der stiller han opp sammen med Øyvind Strømmen Kjerpeset som hadde den norske rekorden før Warholm lørdag forbedret den fra 49,95 til 49,62 sekunder.

Strømmen Kjerpeset gjorde også et godt løp på sine hjemmebane i Florø og fikk tids 50.39 sekunder.

Karsten Warholm løp også en god 200 meter lørdag, etter rekordløpet på langhekken.

- Det ble 21,09, som er ny utendørspers for mitt vedkommende, sa 20-åringen fra Ulsteinvik.

Som i fjor tok sølv på 400 meter og i tikamp under EM for U20-klassen i Sverige.

- Jeg skal fortsatt satse tikamp, men ikke i år, legger Warholm til.

I år er det ikke mesterskap i mangekamp for den allsidige Dimna-utøveren.

Opsal med to personlige rekorder

En annen god mangekampsutøver fra ulsteinklubben; Toralv Opsal deltok også i Florø.

18-åringen satte like godt to sterke personlige rekorder med 721 cm i lengde (i lovlig vind på pluss 1,6) og meget gode 48,93 sekunder på 400 meter, ett sekund forbedring av "persen".

Opsal jakter neste helg gull i nordisk mesterskap i tikamp for U20-klassen, et mesterskap som går i svenske Huddinge.

NÆRMER SEG OL-KRAVET: Karsten Warholm (nr. 40) vant duellen med Øyvind Strømmen Kjerpeset under NM på 400 m hekk i fjor der dette bildet er hentet fra. Lørdag var Warholm best igjen, på Strømmen Kjerpesets hjemmebane i Florø.