Etter helgens prestasjoner i regattaen Holland Beker er Thea Helseth (23) blitt belønnet med uttak til verdenscup i Poznan, Polen 17.-19. juni.

Helseth stiller her i klassen damer senior singelsculler, som er et steg opp for henne, opplyser Aksel Devold i Aalesunds Roklub.

I den tradisjonsrike regattaen Holland Beker i Amsterdam sist helg deltok hun i U23-singelsculler. Her vant Helseth A-finalen med hele åtte sekunder.

Aksel Devold, rosjef i Aalesunds Roklub, forteller at Norges svenske landslagssjef Johan Flodin skryter av henne og sier at hun nå trenger å få prøve seg mot bedre internasjonal motstand.

Stolt Aalesunds Roklub

– Klubben er stolt av Thea som debuterer i verdenscup-sirkuset for første gang og ønsker henne lykke til! Thea har vist stigende form i våres, og nå virker det som det for alvor begynner å løsne, sier Devold til Sunnmørsposten.

Thea er nå på Årungen sammen med trener Seb Barantzano fra Norges Roforbund. Han har tenkt å kjøre henne hardt torsdag, fredag og lørdag før hvile på søndag. Dette er en oppskrift som Devold håper skal gi god oppladning før neste helgs verdenscup-debut.