Og primus motor Bjørg Jacobsen innrømmer at det skal bli godt med en pust i bakken i etterkant, Bjørg har vært leder for hovedkomiteen de siste ni årene.

– Men alt har gått fint. Litt småskader blant de aktive har det vært, men det hører vel med. Og været holdt seg bra hele tiden – stort sett, sier hun.

Stordal kommune presenterer seg som Barnas kommune, og fredagen var satt av til nettopp barna. Med stort karnevaltog fra sentrum og opp til Kirkebø stadion, og der var det diverse innslag. Blant annet med bygdas egen sangfugl Maria Holand Tøsse i spissen.

– Folk kjeder seg ikke på Stordalscup, her er mer enn nok å ta seg til, sier Bjørg. Og ramser opp loppemarked, salgsmesse, tivoli, klatrevegg, konserter, kafé og diverse andre aktiviteter i tillegg til det sportslige.

Selve turneringa er åpen for barn og ungdom fra åtte til 16 år, samt en egen seniorturnering for menn, der fire lag deltok i en syverturnering. Og der Stordal vant foran Stranda.

I de aldersbestemte klassene vant Ørskog IL G12, Stranda vant G13, mens Rollon/AaFK vant G14. I G16 vant Stordal/Ørskog 3-2 i finalen mot Sykkylven Hvit.

Jenter i guttefinale

Nevnes må også at i G14 klassen stilte Stordals jenter 16 år, siden ingen andre jentelag hadde meldt seg på i J16. Og stordalingene vant sin pulje og gikk helt til finalen, der det ble et forventet stortap 0-8 mot Rollon/AaFKs G14-gutter. Men flott innsats av jentene.

Ellers vant Stordal J13, etter 4-1 seier mot Larsnes i finalen.

– Totalt deltok 59 lag i år, noe som er litt mindre enn tidligere. Men i år hadde vi konkurranse av blant annet Sommerfesten på Giske, samt andre turneringer. Så vi er godt fornøyd, sier Bjørg Jacobsen.

Viktig inntektskilde

Som også fastslår at hele fotballgruppas i Stordal IL er helt avhengig av Stordalscup.

– Dette er fotballgruppas desidert største inntektskilde, og turneringa står fortsatt fjellstøtt, smiler hun.