20-åringen har takket ja til å holde et innlegg på et seminar i Ålesund i regi av Norsk Kommunikasjonsforening.

– Vi er overrasket, men glade for at Karsten kommer på seminaret der det er ventet 3–400 deltakere. Sekretær i Europarådet, tidligere statsminister Thorbjørn Jagland, skal åpne seminaret, som en av flere mange kjente forelesere, sier Veronica Pilskog.

– Kan lære av Warholm

Hun er førstekonsulent ved Høgskulen i Volda og er veldig glad for at den nye stjernen i norsk friidrett vil bidra.

– Det er nok mange som kan lære av Karsten sjøl om han bare er 20 år. Han kan fortelle hvordan han kommuniserer på og utenfor friidrettsbanen, ikke minst hvordan han gjør sine mentale forberedelser, sier Pilskog.

Høgskulen i Volda hjelper til med planleggingen av seminaret som skal holdes på Scandic Parken hotell i Ålesund, 20. og 21. oktober.

– Kul utfordring

– Du blir ikke nervøs av å skulle opptre på denne scenen som er helt annerledes enn friidrettsbanen?

– Jo, men jeg synes det er ei kul utfordring. Som er utviklende også for meg som person. Dette blir en nyttig erfaring, sier Warholm.

Karsten vil bli intervjuet av Knut Arne Høyvik, forfatteren som også har vært informasjonsansvarlig i Norges Fiskarlag. Høyvik er dessuten slekt med Karstens mor Kristine Haddal.

Det synes Karsten er betryggende.

– Jeg kommer sjølsagt til å holde meg innen tema til seminaret, men ikke ha noe manus å lese opp, sier Warholm.

Mange kjente navn

I så måte blir han nok en motvekt til andre foredragsholdere. Kjente samfunnsnavn som Thorbjørn Jagland, Ingeborg Grimsmo, Siv Meisingset og de ansvarlige for Panama-Papersavsløringa i Aftenposten – journalistduoen Sigurd Bjørnstad og Nina Selbo Torset – vil fortelle om sine erfaringer.

Også den kjente TV2-reporter Kadafi Zaman vil være interessant å lytte til. Han skal se på dagens journalistiske og etiske utfordringer.

Seminaret er altså for kommunikasjonsbransjen, der en rekke ansatte er utdannet fra Høgskulen i Volda. De har en egen bachelor for PR, kommukasjon og media.

<strong>åPner seminaret:</strong> Generalsekretær i Europarådet, Thorbjørn Jagland. FOTO: NTB SCANPIX Foto: NTB SCANPIX