- Jeg er utrolig fornøyd!

Sa en svært tilfreds Martin Helseth som lørdag tok sitt første individuelle NM-gull som senior da han vant singelsculler under norgesmesterskapet på Tunevannet ved Sarpsborg.

Den doble OL-mester på distansen; Olaf Tufte fra Horten Roklubb, var egentlig sjanseløs til å true unggutten Helseth fra Aalesunds Roklub.

- Etter seier i forsøk og semifinale fikk jeg sammen med Tufte en av de midterste banene i finalen. Det var jevnt fram til halvvegs etter 1000 meter. Da tenkte jeg at det kunne være lurt å gjøre et rykk. For jeg fryktet Tufte og Ask Tjøm (Tønsberg) skulle være sterkere i spurten. Jeg var dyktig sliten på slutten, men det holdt med to båtlengder, sier Martin Helseth om finaleseieren i NM lørdag. Han vant klart foran Tufte og Tjøm.

Med seieren la 22-åringen inn en sterk søknad til å vinne kongepokalen i herreklassen.

Stor dag for Helseth

Det ble en stor dag for familien Helseth ettersom Martins søster Thea på 20 år også vant sitt første NM-gull i singelsculler blant seniorene.

- Jeg trodde ærlig talt ikke på gull før jeg startet finalen. Marianne Madsen (Christiania Roklub) har vært best i singelsculler i år, men jeg hadde en veldig god dag, sier en lykkelig Thea Helseth til smp.no.

Hun var helt suveren i finalen og vant med hele 11 sekunders margin til Madsen, som er 24 år, altså fire år eldre enn gullvinner Thea fra Ålesund.

Jenny Marie Rørvik, Aalesunds RK, rodde inn til en fin 4. plass i finalen.

Sølv til lillesøster

Blant juniorene ble det også medalje der til familien Helseth. Lillesøster Amanda tok sølv bak Mathilde Sødal, Kristiansand RK.

Søndag fortsetter NM i Sarpsborg med nye medaljemuligheter, da i finalene for lagbåter.

NM-GULL: Martin Helseth imponerte stort med NM-gull i singelsculler da han slo den doble OL-mesteren i denne båttypen: Olaf Tufte fra Horten Roklubb. Helseth har også sølv fra U23-VM på sensommeren. Foto: JARLE MORDAL
GULL NUMMER TO: Thea Helseth (20) sikret familien Helseth den andre gullmedaljen i singelsculler da hun vant damer senior på Tunevannet i Sarpsborg lørdag. Foto: JARLE MORDAL