Edwin Gyasi har vært høstens store spiller for AaFK. Med to mål og fem assists på sine fire siste kamper, har han bidratt til at oransjetrøyene har klatret jevnt og trutt på tabellen de siste ukene. Mot Bodø/Glimt i forrige uke var nederlenderen suspendert, men til dagens kamp mot Viking i Stavanger er han tilbake.

Det betyr at Sondre Fet går ut igjen av laget. Ellers stiller AaFK med samme mannskap som i forrige serierunde. Oddbjørn Lie er fortsatt skadet og har fått følge på skadestuen av Peter Orry Larsen. Flamur Kastrati er friskmeldt, og tar plass på benken.

Nye rekorder?AaFK er i gnistrende form og kan ta nye rekorder for hver serierunde framover. Trond Fredriksens gutter kan ta sin sjette strake seier i eliteserien om de slår Viking i dag. Den tidligere rekorden var fire.

AaFK har også spilt tre strake kamper uten å slippe inn mål, også det er rekord. Greier Andreas Lie nok en gang å holde nullen? Han har imidlertid statistikken mot seg. Viking har scoret i 22 av 23 kamper mot AaFK i eliteserien.

Statistikk i favør VikingLagene har altså møtt hverandre 23 ganger i eliteserien. Viking har vunnet 13 ganger, Aalesund seks, mens kun fire oppgjør har endt uavgjort.  Hjemme i Stavanger har Viking vunnet seks av 11 møter i mot AaFK. Gjestene har tre seirer, mens to kamper har endt uavgjort. Trond Fredriksen har tapt alle sine tre kamper som AaFK-trener mot Viking.

Men nå er AaFK i form, og vinner de i dag, er de bare to poeng bak Viking på tabellen. Sjuendeplassen er altså innen rekkevidde.

Lagene:

Viking (4-3-3): Austbø – Kronberg, Jørgensen, Mets, Haugen – Dawson, Danielsen, Ibrahim – Bytyqi, Pedersen, Adegbenro

Benken: Heigre, Steiring, Aasheim, Haukås, Michaelsen, Usman, Bringaker

AaFK (4-4-2): Andreas Lie - Adam Arnarson, Vito Wormgoor, Daniel Gretarsson, Mikkel Kirkeskov – Edwin Gyasi, Bjørn Helge Riise, Fredrik Carlsen, Aron Thrandarson – Franck Boli, Mostafa Abdellaoue. Benken: Cramer, Skagestad, Fet, Marlinho, Kastrati, Hoff