Brattvåg måtte ha hjelp fra både Nardo og Rosenborg 2 for å berge plassen, i tillegg til at de selv måtte slå Strindheim på bortebane. Det siste klarte de etter at Robin Persson scoret 3-2 like før slutt, mens de andre lagene gjorde jobben for å holde Brattvåg unna. Det betyr at Brattvåg spiller på samme nivå som Spjelkavik, Herd og AaFK 2 neste sesong.

- Jeg er ganske tom akkurat nå. Vi hadde et håp om at de andre lagene skulle hjelpe oss, men slik gikk det ikke. Samtidig er det ikke i dag at vi tapte plassen, for vi har feilet for mye på hjemmebane, sier Brattvåg-trener Per Gidlund til smp.no.

Det var faktisk bare ett poeng opp til sikker plass etter at siste serierunde ble spilt i ettermiddag.

- Det er tungt å tenke at det er så lite vi manglet. Hadde vi klart uavgjort mot Stjørdals-Blink og HamKam hjemme, hadde det vært nok, sier den svenske treneren.

Brattvåg hadde et mål om at plassen skulle berges, men ifølge Brattvåg-treneren har det vært en tøff avdeling.

- Vi nådde ikke helt målsettingen, men det ble veldig tøft når hele sju lag skulle ned, sier han.

Det startet bra for Brattvåg i ettermiddagens kamp da Torbjørn Grytten satte inn 1-0 etter 21 minutter etter et innlegg fra Didrik Fløtre. Men etter 33 minutter utlignet Strindheim, som tok ledelsen 2-1 sju minutter senere. Like før pause strusset Grytten inn sitt andre mål etter en corner. Like før slutt satte Persson inn 3-2 på et straffespark, men det holdt altså ikke for å overleve.

- Kampen i dag er egentlig ganske grei den, men spillerne hører i pausen andre resultater når speakeren leser dem opp. Det gjør at man merker energien svikter litt når man vet det skal litt til for å stå i divisjonen, men spillerne skal ha for at de står opp likevel og får med oss en seier, sier Gidlund.