Henning Grande er leder av Hessa Idrettslag samt medlem av Skarbøvik IF – de to klubbene i ytre bydel av Ålesund som onsdag kveld skal avvikle det første årsmøtet i den nye storklubben. Møtet holdes på Siffen stadion.

Navnet har skapt heftig debatt, og Grande regner heller ikke med at det vil mangle på tøffe diskusjoner i kveld.

– Jeg tror ikke på noen form for skittkasting, men det blir sikkert stort engasjement. Og det liker vi, sier Grande.

Tror styret har snudd

Som leder i Hessa IL står Grande og hans styre fast på at Osane IL bør bli det nye navnet på en klubb som vil ha mellom 5–600 aktive og totalt 8–900 betalende medlemmer.

Det blir følgelig ett av byens større idrettslag. Det vil ha fotball, håndball, volleyball, barneidrett og aktiv friluft som undergrupper. Med flotte anlegg både på Hessa og Siffen stadion.

(saken fortsetter under)

– Fordi at vi kommer til å få en idrettshall på øya som blir Osanehallen. Og dette vil være et navn alle kan identifisere seg med. Blir det SIF/Hessa eller Hessa/SIF er jeg redd det fortsatt vil heies på «Hessa» og på «SIF» når våre lag er i aksjon. Styret i SIF var også positive til Osane IL tidlig i prosessen, men Grande tror de har snudd.

Treng 2/3 flertall

– Kreves det et simpelt flertall for navneforslaget?

– Nei, det fordres 2/3 flertall for godkjennelse, kan Grande fortelle.

– Vi skal avgjøre navnet på den nye klubben, vi skal vedta en organisasjonsplan, fastsette medlemskontingent, velge hovedstyre og legge fram et første budsjett, opplyser SIFs leder Einar Bryn til Sunnmørsposten.

Stemmerett

Undergruppene for fotball, håndball og volleyball kan konstituere seg selv, men lederne for disse undergruppene skal inn i det nye styret som blir valgt onsdag.

De som kan stemme på onsdagens første fellesmøte er de som har betalt kontingent for 2016 i en av de to klubbene.

Først skal forsamlingen votere over Osane IL kontra fellesnavnet (SIF-Hessa eller Hessa-SIF). Hvis Osane får flertall er saka avgjort. Men hvis fellesnavnet får flertall, blir det ny avstemning, om det er Hessa eller SIF som skal stå først i det nye klubbnavnet.

Onsdag kveld blir to klubber til én på Hessøya, som også gjerne vil ha med Aspøya i sitt nedslagsfelt.