Kommunikasjonsansvarlig for X2 Festivalen, Lise Musum Stangvik, kan fortelle at lørdagen har vært en variert og god dag.

- Det var helt klart dagen med best vær så langt i festivalen. Likevel måtte vi avlyse XFree og bigjump-konkurransen XStyle grunnet snøskredfare og dårlige forhold, sier hun.

I stedet dro grenleder Sigbjørn Melvær med seg en gjeng til Stranda for å nyte snøen.

XSplash

Som kompensasjon for XStyle ble det arrangert XSplash, en helt ny stupe/hoppe/dødse-konkurranse i Volda Svømmehall.

- Konkurranse bød på en herlig kombinasjon av luftige stup, akrobatiske triks og dødsing med store plask. Deltakerne ble dømt ut i fra stil, kreativitet og størrelsen på plask. Selv med kort forberedelsestid ble oppmøte særdeles godt, ifølge Stangvik.

Grenleder for XStyle, Mats Hustad, som også satt i dommerpanelet for XSplash, er positivt overrasket over oppmøtet.

- For å ha så kort forberedelsestid er jeg veldig fornøyd og oppmøtet ble over alle forventninger. Nivået var dessuten upåklagelig og vi fikk se mange gode stup og plask, sier han fornøyd.

Elvepadling

I Hellesylt ble det konkurrert i elvepadling. Grenleder Torbjørn Nordeide er strålende fornøyd.

- Sinnsykt bra stemning og de beste forholdene vi har hatt på lenge. Det var litt mindre vann i dag enn fredag, men fortsatt flotte forhold, hevder han.

En av deltakerne, Nini Bondhus, trosset kulden i vannet for å delta.

- Elva er fin, men jeg bestiller varmere vær neste år. Det var litt i overkant kaldt å være i vannet i mer enn to timer!

Longboard, buldring og XSmall

Det ble også avholdt konkurranser i longboard og buldring. Sistnevnte var årets nyhet og klatresiloen i Volda var fylt til randen.

- Det er på høy tid å arrangere buldring, men vi skulle gjerne hatt en større hall siden det er så mange her, sier grenleder Sindre Dimmen.

Også de miste ekstrem-utøverne fikk delta i aktiviteter som hinderløype, svampekasting, blikkbokskasting, sparkesykkel race og en konkurranse i form av leting etter en figur.