I mange år hadde basketballklubben i Ålesund kun ett seniorlag. Men takket være ildsjeler, anført av Øyvind Lislevatn, har de skaffet seg en oppgående aldersbestemt avdeling.

Og i sesongen 2016/17 som akkurat er rundet av, kan Sharks vise til seier i 1. divisjon for seniorlaget og tre andreplasser for de aldersbestemte lagene i klubben.

– Vi har gjennomført tidenes beste sesong. Jeg synes det rett og slett er imponerende med tanke på at vi er eneste aktive klubb på Sunnmøre og må reise til Trondheim på alle bortekamper. Vi har hevet kvaliteten på alle våre lag i yngres avdeling, og herrelaget vant igjen i 1. divisjon, sier Øyvind Lislevatn. Han er leder av Ålesund Sharks og samtidig trener for U14-laget sammen med Baldvin Johnsen.

I den rekordjevne 1. divisjon for menn vant Sharks med 25 poeng, for NTNUI Nerds med 24, Sverresborg Hoops med 23 før Frøya Eagles og Singsaker på 4. og 5. plass begge stoppet på 22 poeng. Jumbolaget ble NTNUI Geezez med 17 poeng.

– Det har vært en ny poenggivning denne sesongen for alle lagseriene i norsk basketball. Seier har gitt to poeng, tap ett poeng. Dette for å gjøre det jevnere og mer spennende, forklarer Lislevatn.

I U19-klassen fikk Sharks 19 poeng, mens Sverresborg Hopos to lag ble nr. 1 og 2 med 23 og 21 poeng. Sharks la beslag på 3.-plassen også i U17-klassen, der med 17 poeng. Sverresborg Hopps vant også her; med 24 poeng.

25 spillere på U14

Det yngste laget til Ålesund Sharks, i U14-klassen, samla 22 poeng og ble bare slått av Singsaker med 29 og Sverrsborg Hoops med 28 poeng.

– Vi slet med tynn spillerstall på U17- og delvis i U19-laget. På sistnevnte lag var tre sentrale spillere periodevis ute på skolepraksis. Men på U14-laget har vi veldig stor oppslutning. Der begynte vi med 12–13 spillere og endte opp med 25 den siste måneden. Neste sesong stiller vi både med lag i U14 og U15-klassen. Disse guttene skal til helga delta i ei stor turnering i Bergen. Det er første gang Sharks stiller med et yngre lag i denne turneringa, sier Øyvind Lislevatn.

Han kan fortelle at sesongen rundes tradisjonen tro av med et basketballskole 13. mai.

– Der vil alle lags spillere møte fram, samt at vi inviterer nykommere velkommen.