Etter å ha slitt med skader gjennom vinteren viste hun internasjonal klasse og hadde bare sveitsiske Judith Wyder foran seg på den totale resultatlista.

Mer ventet var det at Olav Lundanes viste internasjonalt nivå. Han var beste norske mann, bare noen sekunder bak sveitserne Daniel Hubmann og Matthias Kyburz.

– Jeg vet ikke hvor godt Judith Wyder løp i dag, men uansett er jeg nærmere henne enn ventet. Det er et tegn på at grunnformen er bedre enn i fjor, sa Andersen.

God søknad

En hamstring har gitt henne problemer gjennom vinteren, men ser ikke ut til å ha satt henne så mye tilbake som hun trodde.

– Jeg ventet at de aller beste skulle løpe fra meg her, men terrenget er litt tyngre og mer kupert enn ventet. Det passer meg bra, sa hun.

– Jeg la inn en god søknad om å bli tatt ut til både verdenscup og VM, så får vi se hvordan det går på langdistansen søndag. Jeg har absolutt lyst til å løpe for Norge internasjonalt i år.

Unødvendig

Lundanes var bare tre sekunder bak lørdagens vinner, Daniel Hubmann.

– Det er klart det er litt surt. Jeg tapte noen unødvendige sekunder i starten, sa Lundanes, som også måtte se regjerende verdensmester Matthias Kyburz foran seg.

Han slo iallfall alle de andre norske. Magne Dæhli var nest beste nordmann 31 sekunder bak Lundanes, mens Gaute Steiwer endte ytterligere 35 sekunder bak.

I kvinneklassen var Andrine Benjaminsen nest beste norske, et drøyt minutt bak Marianne Andersen. Ingjerd Myhre var tredje best.