I går ble det offentliggjort at 20-åringen fra Ålesund er tatt ut i den såkalte elitegruppen.

I praksis er det roernes landslag, der blant andre Olaf Tufte, Kjetil Borch – og broren Martin Helseth allerede er med.

– Jeg er selvfølgelig veldig, veldig fornøyd med å bli tatt ut i elitegruppen. Dette kommer til å gjøre hverdagen min veldig mye enklere, sier Thea Helseth.

Flytter til Oslo

Hun er en av tre jenter som framover blir en del av elitegruppen. Totalt 12 utøvere er med i den gruppen.

– Dette betyr blant annet at jeg får være med på alle samlinger og konkurranser. Jeg får tilgang til Olympiatoppen, jeg får tilgang til støtteapparatet til elitelaget og jeg får nok mer støtte generelt til å satse på roingen, forklarer Thea Helseth.

Uttaket betyr blant annet at ålesunderen må flytte til Oslo.

Det gjør hun allerede i løpet av sommeren.

– Jeg vil nok fortsette å ta deltidsstudier ved Høgskolen på Vestlandet ett år til, men så blir det lesing fra Oslo, sier Helseth.

Får trene med stjernene

Uttaket innebærer at Helseth blir en del av et lag som har kjente personligheter som Olaf Tufte og Kjetil Borch.

– Det blir kjempegøy å se hvordan disse egentlig gjør ting. De tå være på samme lag og ha samme rettigheter som dem blir moro. Jeg tror også at det vil gjøre meg veldig mye bedre som roer selv. Jeg har allerede tatt til meg mye fra dem, sier Thea Helseth.

– Hvordan det?

– Bare det å være rundt dem, se hvordan de konkurrerer og oppfører seg hjelper meg mye. Bare det å se hvor seriøse de er når de først er på trening gjør inntrykk. På samme måte som du ser hvor viktig det er å slappe av når du ikke er på trening, forklarer Helseth.

I tillegg til karer som Tufte og Borch, vil Helseth få en treningshverdag med en hun kjenner svært godt fra før. Hennes fremadstormende bror Martin er allerede en del av elitelaget.

– Det blir veldig kult å trene med han. Jeg tror det bare blir positivt, sier Thea Helseth.