- Klart, vi regner jo oss som forhåndsfavoritter. Og vi går jo for tre poeng. Men selv om Fjøra ligger sist blir det ikke lett. De har nettopp skiftet trener. Etter et trenerskifte bruker ofte lag å få en boost. Dessuten sies det at Fjøra har fått inn noen ny spillere. Sist ledet de mot Førde, men mistet to poeng helt på tampen, sier Pedersen til Sunnmørsposten.

Skader og ferie

Herd har også en del skaderusk i maskineriet. Flere spillere, som for eksempel Vegard Bruland, Andreas Rekdal og Audun Øvrelid, har slitt med større eller små skader denne uka. Noen av dem blir nok «teipet» sammen for å spille. I tillegg er to spillere på ferie.

- Utfordringen vår er at vi trenger en mix mellom rutinerte spillere og litt yngre spillere. Om for mange av de rutinerte er ute samtidig så sliter vi. Det var nok også en grunn til at vi hadde mange dårlige resultater i vinter. Flere hadde med seg skader fra forrige sesong inn i denne oppkjøringa. Men etter hvert som de rutinerte har kommet seg på føttene og i form, så har vi blitt bedre, forklarer Thomas Pedersen.

Midt på treet

Herd har gjort en ganske bra vårsesong og ligger midt i treet i den nye og spissede 3.-divisjonen; ni poeng over streken og ni bak Brattvåg på topp.

- Nå har vi igjen to kamper før ferien. Med to dårlige kamper kan vi plutselig være nede i gjørma. Vinner vi to, er vi et godt stykke opp på tabellen. Så disse kampene betyr mye, varsler trener Pedersen.

Flere inn?

Herd har nylig signert Øyvind Hagen fra Brattvåg. Pedersen er i utgangspunktet fornøyd med stallen han har. Holder spillerne seg skadefrie, trenger han ingen flere. Men en eventuelt endret skadesituasjon kan forandre planene. Jonas Ingebrigtsen skal i utgangspunktet operere et gammelt brudd i foten i august, men operasjonen kan bli utsatt.

Mens Herd tar imot Sogndal-laget Fjøra lørdag, får serieleder (på målforskjell) Brattvåg besøk av Os.

Aalesund 2 og Spjelkavik møtes på Color Line stadion mandag