I skyte-EM i Baku i Aserbajdsjan tok de norske juniorjentene en flott sølvmedalje i lagskytinga mandag. Og med på laget var to lokale jenter.

Karina Stette fra Engesetdal og Skodje og Regine Nesheim fra Nordfjordeid, sammen med Jenny Stene, var med på sølvlaget. Det ble skutt 60 skudd liggende, og Regine Nesheim endte på 6. plass individuelt. Jenny Stene ble nr. 8, mens Karina Stette tok 18. plass. Sammenlagt holdt altså dette til EM-sølv for lag, junior jenter.

Nordavind fra alle kanter

Senioren Karoline Hansen fra Ørskog hadde medaljeambisjoner individuelt i samme øvelse for «de voksne», men hun ble offer for forholdene med svært sterk vind og endte helt nede på en 37. plass. Noe som var en stor skuffelse for den ambisiøse Ørskog-skytteren.

– Det blåste helt «sjukt» mye, opp til 13 meter i sekundet. Og da drar en 22 kaliber raskt ut av kurs, sukker 23-åringen.

Som endte på 601,4 poeng. Noe som er rundt 20 poeng mindre enn hun pleier å være stabil på.

Mange som sleit

– Vi norske har for lite trening i slike vindforhold. Og i dag var det virkelig mange som sleit veldig, sier Karoline. Som er ferdigskutt i EM, og tirsdag kveld drar hun hjem til Norge.

– Da drar jeg til Landsskytterstevnet i Førde, men mest for å jobbe. Jeg trener overhodet ikke i de disipliner som utøves der, så mine sportslige ambisjoner er null, smiler hun.

Karina Stette kommer hjem til Norge fredag, og også hun drar rett til Landsskytterstevnet i Førde. Og hennes ambisjoner der er nok en del større enn det Karoline fra nabobygda har.

Juniorskytter Karine Stette fra Skodje debuterte i et internasjonalt mesterskap, og kan reise hjem med EM-sølv i lag som resultat. Her blide sølvjenter på pallen i Baku. Fra venstre: Jenny Stene (Sørum), Regine Nesheim (Nordfjordeid), Karina Stette (Skodje). Foto: Karoline Hansen