Vi hadde slett ikke noe ønske om å selge Beite, men han selv ville flytte på seg. Han savnet kompisene sine, og han ønsker mer spilletid. Så etter hvert kom vi til at vi ikke kunne holde ham her, sier Hødd-trener Sindre Eid. Som forteller om en lang prosess, der Beite hele tiden har vært klar på at han ville skifte «beite».

Som Beites erstatter er den tidligere Hødd-gutten Robin Hjelmeseth hentet tilbake fra Elverum.

Kommet hjem

– Robin var toppscorer i 2. divisjon i fjor, og han er forhåpentligvis kommet hjem for å være Hødd-spiller i mange år framover. Sammen med at Robin Shroot kom tilbake mener vi at vi alt i alt står styrket foran høsten, sier Eid.

(Saka fortsetter etter bildet)

– Sondre og Robin er to helt forskjellige spillertyper, men vi vet at Robin kan score mål. Det kan Robin Shroot også, så dette kan bli bra. Men nok en gang – det var ikke vårt ønske at Sondre Beite nå forlater oss, fastslår Hødd-treneren.

Kanskje kan manglende spilletid ha noe å gjøre med Beites avgjørelse?

Hødd har også mistet Amani Mbedule, som er gått tilbake til Sarpsborg. Han var på lån i Hødd i vårsesongen, men klarte aldri å markere seg skikkelig i 2. divisjon.

Brattvåg strålende fornøyd

– Vi i Brattvåg er strålende fornøyd med at Sondre Beite har signert for oss ut 2019. Vi har kjøpt ham fra Hødd, men summen blir mellom klubbene. Sondre er en lokal gutt fra Skodje som oser av kvalitet, og han debuterer alt mot Lysekloster lørdag, sier en glad Per Gidlund i Brattvåg.

Som i løpet av to dager har hentet to offensive spillere. Tirsdag skrev den svenske spissen Saihou Jagne under, og onsdag altså Sondre Beite.

– Nå er vel hendlingen slutt for denne gang, Gidlund?

– Ha-ha. Det er ikke sikkert. Vi har fortsatt 14 dager igjen før vinduet stenger, så vi får se hva det blir til. Men det jeg kan si er at vi er veldig godt fornøyd med det vi har fått til denne sommeren!