Tidlig torsdag morgen ventet Strømsgodset sitt beste lag i denne klassen i 1/16-finalen. Drammenserne var effektive tidlig i kampen og ledet fort 2–0. Da virket Herd noe usikre. Men de hevet seg mot slutten av omgangen og fikk trolig et fint dødballmål feilaktig annullert. I andre omgang spilte Herd mye mer respektløst og skapte både tre og fire store sjanser. Men Godset-keeperen tok det som kom. Og til tross for at Herd altså hevet seg veldig utover i kampen røk de ut med 2-0-tap.

Rauk ut etter straffedrama, men like glad Gutelaget Langevåg 3 rauk ut av Norway Cup på mest mogleg dramatisk vis. Men keeper Lisa Raknes tok seg ikkje tid til å deppe lenge. – Depper ikke lenge

– Vi var ikke klar da kampen starta. Vi vant ikke duellene. Dermed fikk vi et dårlig utgangspunkt. I andre omgang spilte vi bra, men vi satte ikke sjansene, sa spissen Henrik Westphal til Sunnmørsposten.

– Så vi depper ikke veldig lenge etter denne kampen. Nå skal vi tilbake til hotellet – og så får vi se hva vi skal finne på resten av oppholdet her nede, sier Westphal.

– Fortjent exit

Les også: Toppolitikere møttes i kjendiskamp på Norway Cup

Selv om ikke Herd hadde marginene på sin side var det ingen bortforklaringer å hente hos trener Ronny Holte.

– Jo da, vi hadde sjanser vi også. Vi hadde vel tre-fire kvalifiserte etter pause. Men skal jeg være ærlig så tror jeg nok Strømsgodset kan si at de kontrollerte kampen på 2–0. De hadde et veldig godt lag med mange spillere de har hentet inn fra klubbene rundt dem, mens vi i stor grad er et slags klasselag. Så nei, at vi røk ut på dette stadiet i turneringen var fortjent nok, sier Holte til Sunnmørsposten.

Går for KM-gullet

Og nå skal Herd G14 etter hvert hjem for å trene, som Holte selv sier det.

– Skal vi nærme oss Strømsgodset sitt nivå er det ikke annet å gjøre enn å komme seg hjem og trene. Vi endte på andreplass i 1.-divisjon i vår. Målet for høsten er å ta KM-gull. Men det blir tøft. Det er i hvert fall fem gode lag i denne pulja; Hødd, Herd, Bergsøy, Valder og Rollon. Hødd vant i vår og er nok favoritter også i høst, vurderer Ronny Holte.

Les også: Bergsøy sigra i TV-kamp