I et internt infoskriv Sunnmørsposten har fått tilgang til, rettes det knallhard kritikk mot hvordan den frivillige klubben drives. Det har gått så langt at styrene for fotball, håndball og cheerleading mandag denne uka krevde styreleder Knut Strømsheims avgang.

Det ga Strømsheim beskjed om at var uaktuelt. Dermed endte de nevnte styrene med å trekke seg fra sine verv.

«Vi er bekymret for måten klubben blir driftet på med økte lønns- og driftskostnader, ønske om styrehonorarer, en arrogant og diskriminerende lederstil fra styreleder i hovedstyret. Avdelingsstyrene synes det er svært beklagelig at styreleder i hovedstyret har satt Sportsklubben Rollon i en slik situasjon, men dette mener vi skyldes et totalt fravær av evne hos styreleder til å forstå hvordan en frivillig organisasjon skal driftes», heter det blant annet i infoskrivet.

Skrivet er underskrevet av totalt 13 personer, deriblant styrelederne for fotball, håndball og cheerleading. Verken Einar Nordhus (håndball), Wenche Otterlei (fotball) eller Reid Andulfstad-Aarskog (cheerleading) ønsker å uttale seg om saka.

Får full støtte i hovedstyret

Knut Strømsheim – en kjent byskikkelse som blant annet var AaFKs sponsoransvarlige fra 2003 til 2015 – bekrefter overfor Sunnmørsposten at ikke alt er som det burde være i Rollon om dagen.

– Jeg er veldig lei meg for at det er blitt slik. Vi i hovedstyret føler at vi har vært løsningsorienterte og har prøvd å unngå denne situasjonen. Dessverre klarte vi ikke det. Jeg er den første til å beklage det, sier Strømsheim.

I etterkant av det første infoskrivet, har Rollons hovedstyre – der Strømsheim selv sitter – sendt ut et nytt infoskriv til nøkkelpersoner i Sportsklubben Rollon.

Der gir man Strømsheim full støtte.

– Hovedstyret – med støtte fra husstyret og hyttestyret – har konkludert med at mistillitsforslaget er ubegrunnet og bygger på feilinformasjon og/eller feilslutninger. Styreleder har videre hovedstyrets fulle tillit, slås det fast.

Har slitt økonomisk

Slik Sunnmørsposten forstår det bunnet mye av mistilliten i klubbens økonomiske situasjon. I fjor gikk blant annet Sportsklubben Rollon med 600.000 kroner i underskudd. Det har gjort at klubben i større grad enn tidligere har måttet hente inn penger.

– Vi vil som tidligere understreke at en ikke kan drifte en klubb ved bare å ha fokus på inntekter, spesielt ikke når det er utgiftene som knekker klubbens økonomi, heter det i infoskrivet fra fotball, håndball og cheerleading-styret.

Sunnmørsposten vet at flere i klubben har reagert på det de oppfatter som en svært høy årslønn til klubbens daglige leder.

– Det er ikke korrekt at det er økte lønnsutgifter i klubbens administrasjon. Faktum er at det sittende styret har redusert lønnsutgiftene for både daglig leder og banemester som begge har godtatt å fortsette sitt virke med reduserte lønnsbetingelser, heter det i informasjonsbrevet fra hovedstyret.

Knut Strømsheim ønsker ikke å utdype dette ytterligere.

– Årsmøtet har godkjent betingelsene hans. Om det er slik at man ønsker å endre på disse, kan man ta det opp på årsmøtet, sier Strømsheim.

Hovedstyret avviser dessuten at det blir betalt ut styrehonorar i Sportklubben Rollon.

– Det er ingen som mottar styrehonorar fra klubben. Enkeltpersoner i og rundt styret har mottatt beløp til dekning av egne utgifter i forbindelse med sitt engasjement i klubben. Dette var i 2016 begrenset til maksimalt 8.000 kroner. I 2017 foreligger det ingen slike utbetalinger, skrives det fra Hovedstyret.

Vil ikke bære ansvaret

Svarene fra hovedstyret kommer neppe overraskende på de avtroppende styrene. I infobrevet de sendte ut mandag, står det svart på hvitt at «resten av hovedstyret virket heller ikke å evne og forstå bakgrunnen for forslaget».

– Vi i avdelingsstyrene må bare beklage det som har skjedd. Vi engasjerer oss i Sportsklubben Rollon av samme grunn: at ungene mine og dine skal ha et sunt, trygt og sosialt tilbud. Men når vi observerer at de interne kreftene i klubben jobber opp mot hverandre, forsvinner både motivasjon, energi og stå-på-på-vilje. Det har ikke vært en enkel avgjørelse, men dette ansvaret kan vi ikke bære lengre, slår de fast.

– Ekstremt frustrerende

Knut Strømsheim legger ikke skjul på at han har havnet i en ubehagelig situasjon. Selv føler han mye av kritikken har oppstått nettopp fordi han har forsøkt å ta tak i en del av problemstillingene som fotball, håndball og cheerleading tar opp.

– Det føles jo litt frustrerende å få denne tilbakemeldingen etter å ha lagt ned flere hundre frivillige timer for klubben. Men Rollon har hatt økonomiske utfordringer og vi har vært nødt til å stramme inn. Min klare oppfattelse er at en del av klubbens medlemmer ikke har vært vant til at resultatjakta har vært så fokusert, sier Strømsheim.

I HARDT VÆR Knut Strømsheim.

Han føler han har forsøkt å rydde opp i klubbens økonomi.

– I første halvår i år er vi litt i minus, men tar du vekk avskrivningene er resultatet positivt hittil i år, sier Strømsheim.

Selv om han har møtt intern misnøye, er han klar på at det er uaktuelt å tre til side frivillig.

– Nei,nei, jeg gir meg ikke. Jeg tar på meg piggskoene og er klar for å gjøre en jobb for Rollon. Dette skal vi få til. Jeg er gammel Rollon-gutt og klubben betyr mye for meg, sier Strømsheim.

I stedet for å tre til side håper Strømsheim at han kan klare å samle klubben på nytt. Inntil videre tror han turbulensen i styrene vil ha liten praktisk betydning for medlemmene.

– Det er samtaler på gang. Vi snakker sammen. Jeg har troa på at vi skal få til dette igjen. Fra hovedstyrets side er det et sterkt ønske om å opprettholde det brede tilbudet vi har til barn og ungdom i klubben. Vi vil anstrenge oss til det ytterste for å få dette til, sier Knut Strømsheim.