Det opplyser Strømsheim selv overfor Sunnmørsposten.

– Situasjonen i Rollon har vært fastlåst den siste tiden, og til tross for iherdige forsøk og nye initiativ til samtaler har vi dessverre ikke lykkes i å få løst opp i dette, forklarer Strømsheim.

Han fortsetter:

– Etter en totalvurdering – og ikke minst til beste for klubben - har jeg derfor i dag valgt å trekke meg som styreleder i Sportsklubben Rollon med umiddelbar virkning, sier han.

Full splid

I forrige uke omtalte Sunnmørsposten at det var full splid i Ålesunds eldste idrettsklubb. Styrene for fotball, håndball og cheerleading var så misfornøyd med hvordan klubben ble driftet at de krevde styreleder Knut Strømsheims avgang.

Strømsheim ønsket ikke å tre til side den gang. Det gjorde understyrene såpass provosert at de valgte å trekke seg fra sine verv.

Selv om Knut Strømsheim oppfattet situasjonen som ekstremt frustrerende, var han klar på at han ønsket å rydde opp i klubben i sitt hjerte.

– Nei, nei, jeg gir meg ikke. Jeg tar på meg piggskoene og er klar for å gjøre en jobb for Rollon. Dette skal vi få til. Jeg er gammel Rollon-gutt og klubben betyr mye for meg, uttalte Strømsheim sist uke.

Rollon-spliden handlet i stor grad om at understyrene fryktet for klubbens økonomi. Strømsheim - som ble styreleder i fjor - følte på sin side at han hadde forsøkt å rydde opp i den negative utviklingen.

Info-møte neste uke

Sunnmørsposten har forsøkt å komme i kontakt med lederne for understyrene for å få svar på om de nå trer tilbake i vervene de hadde. Håndball-leder Einar Nordhus bekrefter at styret hans nå trer tilbake i sine posisjoner. Verken Wenche Otterlei (fotball) eller Reid Andulfstad-Aarskog (cheerleading) har svart på vår henvendelse hittil.

Sunnmørsposten forstår det imidlertid slik at det er planlagt et møte mellom undergruppene førstkommende mandag der framtiden vil bli diskuert.

Sportsklubben Rollon vil i løpet av nærmeste framtid avholde et styremøte, der det blir konstituert et nytt hovedstyre, opplyses det i en intern melding til klubbens medlemmer.