Midtvegs i omhoppinga av hovedklassen under Ålesund Jumping Challenge ble det et riv for unge Sebastian Langeland på hoppa Portobello Road.

Uten dette rivet ville 17-åringen sørget for en sensasjonell hjemmeseier under Grand Prix-klassen søndag, som avsluttet et meget vellykket stevne.

Liten feil

– Avstanden fram til hinderet ble for stort, det var en liten feil som felte oss, sier Sebastian Langeland. Som har hatt stor utvikling som rytter de siste åra.

– Jeg er kanonfornøyd med hesten min, sier han om den åtteårige hoppa Portobello Road.

I hestemiljøet har mange ryttere flere hester, men Sebastian holder seg til sin flotte hoppe.

Vil til Oslo Horse Show

– Jeg skulle gjerne hatt en hest til, får vi en skade på hesten har jeg ingen alternativ, sier unggutten.

Men sprangridning er en kostbar idrett, og Sebastian skal nå satse for fullt de kommende helgene for å kvalifisere seg til Oslo Horse Show i midten av oktober.

Hestepasser vant

Det ene rivet i finaleomgangen gjorde at Langeland ble nr. 4, mens seieren fikk til hollandske Denise de Jong på sin hest Zolino.

– Hun er min hestepasser, men fikk denne helga ri sjøl siden jeg ikke stilte her med hester, sier Geir Gulliksen.

Ålesunderen, som har vært Norges beste rytter i en årrekke, hadde med sønnen Johan Sebastian under stevnet på Lerstad i helga.

Han ble nr. 3 i Ålesund Grand Prix, i klassen som de Jong vant.

Stor premiepott

– Det har vært et svært vellykket stevne, men vi hadde gjerne sett at det var 30 mer enn de 95 ekvipasjer som kom, sa stevneleder Harald Gulliksen.

95 ekvipasjer stilte opp, og i premiepotten lå hele 170.000 kroner. Utenom Oslo Horse Show og AEG er det ingen stevner i Norge som kan vise til lignende premiepott.