I disse dager forbereder Martin og Thea Helseth seg til sesongens høydepunkt for søskenduoen; verdensmesterskapet i Florida.

– Her har vi ennå ikke fått båten vår tilsendt, men i morgen er vi lovet at den skal komme slik at vi får kjørt noen treningsøkter. Jeg er ikke stresset, vi må bare ta det som det kommer, sier Martin Helseth til smp.no på telefonen fra USA.

I byen Sarasota begynner VM søndag og da skal både Martin og Thea Helseth i aksjon. Martin sitter i dobbeltfireren, mens Thea ror dobbeltsculler sammen med Marianne Madsen.

Flere gull i ungdoms-NM

Det gror også godt bak disse topproerne i Aalesunds Roklub. Nylig dominerte klubben med fem gull under NM for senior på Årungen, mens de i helga kom hjem med en rekke medaljer fra Ungdomsmesterskapet i Os ved Bergen.

– Vi kommer til å gjennomføre det beste sportslige året i roklubbens 89-årige historie. Totalt har vi rundt 70 konkurranseroere i alle årsklasser, sier Johan Myklebust.

Han er leder i Aalesunds Roklub og fortsatt aktiv veteranroer med VM-gull nylig fra mesterskapet for de godt voksne aktive i AaRK.

Karoline Berset

Under Ungdomsmesterskapet deltok 22 unge roere fra Aalesunds Roklub i alderen 13-18 år. Karoline Berset ble mesterskapets mestvinnende av samtlige deltakere uansett klasse med gull i hele tre båttyper.

15-åringen vant singelsculler i en klasse der Olida Nesset kapret bronse. I tillegg vant Karoline Berset dobbeltsculler med Silje Kringstad Nørve. Denne duoen avsluttet med gull i dobbeltfirer sammen med Klara Skåre Kverndokk og Olida Nesset.

– Karoline er et treningstalent som vi i klubben har fulgt tett i de tre årene hun har vært aktiv. Hun er et veldig spennende framtidsnavn, sier Johan Myklebust. Som også skryter litt ekstra av Fredrik Reite.

Gull til Fredrik Reite

– Fredrik vant singelsculler og har hatt fin stigning i sin karriere. Han har vært i Oslo ett år, men har nå flytta tilbake til Ålesund. Det er vi glade for, sier Johan Myklebust.

I tillegg til Reites gull i singelsculler ble det sølv til Arild Lykkebø Johnsen og Christian Maurstad i dobbeltsculler.

Erlend Devold Refsum, Peter Prytz Berset, Mads Reite og Gabriel Pedersen vant yngste junior dobbeltfirer i sin debutregatta.