Cecilie Skogs opplevde mest dramatikk av sunnmøringene under Oslo Maraton, som tidligere omtalt på smp.no.

Men det var en rekke andre fra vårt distrikt som hadde en hyggeligere dag, blant annet Angelika Sverdrup, kjent blogger fra Ålesund på Runners World.

Hun var en av 16 løpsambassadører for Oslo Maraton i år. – Jeg søkte om å være ambassadør for å promotere dette løpet gjennom sosiale media, sier Sverdrup.

– Meningen var å tilbakelegge helmaraton, men en alvorlig systemisk infeksjon i slutten av august gjorde at jeg måtte trene meg opp igjen. Jeg var skeptisk før Oslo Maraton lørdag, en det ble heldigvis en flott opplevelse. Og jeg fullførte 10 km og ble nr. 8 i min klasse blant 253 damer, sier Sverdrup.

Over mål Angelika Sverdrup spurtet i mål som nr. 8 av 253 i sin klasse på 10 km. Foto: Arrangør

44-åringen begynte med løping som sent som for tre år siden og hun skriver om sine erfaringer som en ivrig blogger på Runners World og kondis.no.

Vant sin klasse

Helge Fuglseth var en annen ålesunder som markerte seg i Oslo Maraton. Han vant sin klasse på helmaraton i suveren still.

– Jeg er veldig tilfreds med tida mi på 3.21.25. Det var 13. gang jeg deltok i Oslo Maraton. Dette er mitt 11. maratonløp i år, totalt har jeg nå 171 fullførte maratonløp, sier 68-åringen fra Ålesund.

Han vant med over 20 minutter (!) i klasse 65-69 år.

Drar til Cuba

I neste måned løper han i Bergen, mens det blir langt mer eksotisk i november.

– Da skal Svein-Rune Johannessen og jeg til Cuba for å løpe Havanna Maraton, kan Fuglseth avsløre. Han satser på å gjennomføre de såkalte «seks store» maratonløpene; London, New York, Boston, Chicago, Tokyo og Berlin.

– Nå gjenstår Chicago og Tokyo for oss, sier Fuglseth.

Under Oslo Maraton tar vi med at Geir Råheim fra Ålesund ble nr. 9 i klasse 60-64 år med 3.43.44, mens honndølen Inge Asbjørn Haugen ble nr. 22 med 4.17.36.

Han er fortsatt nordmannen med flest fullførte maratonløp.

Kari-Anne Tryggestad Ryste fra Sunnylven IL ble nr. 8 i klasse 50-54 år med pene 3.40.31 på helmaraton.