Margrete var suveren i møte med klubbvenninne Leah Midtbust Al-Dabi. Kampen ble etter hvert avbrutt for teknisk fall da det sto 12–0 i poeng til vinneren.

– Margrete er en svært lovende bryter med sølvmedalje fra Landsmesterskapet i Narvik forrige sesong, kunne Kjetil Jacobsen i Ålesund Bryteklubb fortelle i Borgundhallen lørdag.

Cupen er en nyskapning som er kommet i stand etter et samarbeid med Sparebanken Møre og de fire bryteklubbene i fylket. Deltakelse i tre av fire stevner gir en ekstrapremie til gutter og jenter som deltar i disse stevnene.

80 deltakere totalt

– Vi hadde 80 deltakere totalt, 30 av disse kom fra vår egen klubb. Disse tallene er vi svært fornøyd med, slo Kjetil Jacobsen fast. Han er hovedtrener i ÅBK.

– Dessverre var det noen av våre mest lovende brytere som ikke fikk motstandere og dermed måtte være tilskuere, sier Jacobsen videre.

Han kan vise til svært god aktivitet i klubben, noe ikke minst 30 deltakere i lørdagens stevne er et godt bevis på. De fleste deltok i knøtteklassene, der kampene gir samme resultat; alle er vinnere.

– Det er en riktig måte å gjøre det på når barna er så unge. Det bør ikke være noen som taper disse kampene, sier Jan Potocki.

Var topputøver i Polen

Han kom til Ålesund for ni år siden med en lang karriere bak seg fra Polen, både som topputøver i 1970-tallet og som suksessfull trener etter at egen karriere var over.

62-åringen fikk se at en av Ålesund BKs mest lovende gutter; Syver Singdahlsen fikk tøff motstand i sin klasse; gutter 12 år, 37 kg. Han tapte på poeng for Odin Kjelland-Olsen og på fall for Torstein Rødahl, begge fra Braatt. Mot Rødahl ledet Syver lenge på poeng.

– Syver er disiplinert på trening og et stort talent. Før sommeren vant han et større stevne der han slo en gutt fra Ukraina i finalen. Dessuten har han to femteplasser fra NM, sier Potocki.

– Godt miljø

– Jeg trener tre dager i uka og det er et veldig godt miljø i klubben vår, sa Syver til Sunnmørsposten mellom hans to kamper lørdag.

Han begynte på bryteskolen da han var seks år, og bryting er eneste idretten han driver med.

– Styrke, spenst, teknikk og smidighet er viktigst, sier 12-åringen når vi spør hvilke egenskaper en god bryter bør være i besittelse av.