I lag med Katrine Hillestad er Roth invitert til seminar ved World Archery Exelence Center i Sveits denne helga.

Totalt er 20 bueskyttere fra Europa og USA spesialinvitert av den koreanske bueskytter-treneren.

– Dette er en unik sjanse for Sander til å få videreutdanning. Kim Hyung Tak er en legende innenfor bueskyttermiljøet. At Sander får delta på noe sånt er «steinbra», sier Terje Ingvald Molnes i Vigra IL bueskyttere.

Sander Roth har de siste årene bemerket seg i bueskytter-miljøet. Han har i det siste vært en del av satsingsgruppen for yngre skyttere i Norges Bueskytterforbund. I praksis betyr det at han har vært en del av landslaget.

Uttaket til Sveits-samlingen er en ny fjær i hatten for unggutten som fyller 18 like over nyttår.

– Det at han er tatt ut til dette her viser at han har et stort potensial. Han har satset målbevisst og prestert jevnt og godt over lang tid. Som en følge av det har resultatene kommet,

sier Terje Ingvald Molnes. Han tror bueskytterne på Vigra på sikt vil dra nytte av Roths helg i Sveits.

– Etter hvert vil vi nok ta en samling der Sander forteller videre om det han har lært til resten av skyttergruppa. Det heter seg vel at når det regner på presten, så drypper det på klokkeren, sier Molnes.

Roth-uttaket betyr samtidig at han går glipp av helgens bueskytterstevne på Vigra.

Lørdag skal det konkurreres i alle klasser på Vigra.

– Jeg tror kanskje det er like greit at Sander får turen til Sveits. Han skyter til vanlig i eliteklassen, og her ville han nok ikke møtt motstand. Han får nok bedre utbytte i Sveits, sier Terje Ingvald Molnes som likevel har store forventninger til helga.

– Jeg regner med at rundt 50 deltakere vil stille til start. Det blir moro, sier bueskytter- entusiasten.