Trond Fredriksen får en klem av kona etter kampen.
      (Foto: Marius Simensen)

Trond Fredriksen får en klem av kona etter kampen.Foto: Marius Simensen

Trond Fredriksen vil være med AaFK ned

Aalesund-trener Trond Fredriksen er ikke redd for å miste jobben til tross for at laget rykket ned fra Eliteserien.

– Nei, det er jeg ikke redd for i det hele tatt. Den dagen jeg sa ja til denne jobben tenkte jeg også over at det på et eller annet tidspunkt kunne skjære seg. Slik er livet som fotballtrener, og det må du bare stå i og tåle, sa Fredriksen til NTB etter søndagens nedrykk.

Han fikk se sitt lag vinne 4-3 mot Strømsgodset i den avsluttende serierunden. Det var imidlertid ikke nok ettersom Sogndal slo Vålerenga 5-2 og sikret kvalifiseringsplass på bedre målforskjell.

Ålesund-laget satte inn solid sluttspurt i serieinnspurten. Først slo klubben serievinner Rosenborg 2-1 hjemme før det ble 0-1-tap mot bronsevinner Sarpsborg.

Søndag tok laget en sterk 4-3-seier mot Strømsgodset.

– Jeg er utrolig stolt over det guttene leverte utpå her i dag. Det er ikke basert på de tre siste kampene at vi rykker ned, det er de 14 foregående kampene som gjør at vi må ned. Hadde vi klart å vise den tælen og stoltheten vi gjorde i dag også i de kampene, hadde vi aldri rykket ned, sa Fredriksen.

Den avsluttende runden bød på dramatikk. Både Aalesund og Sogndal tok ledelsen i sine respektive kamper, og AaFK var på kvalifiseringsplass da det var spilt 70 minutter. Så kom tre Sogndal-scoringer som snudde situasjonen totalt.

– Det gikk veldig fort fra 2-2 til 5-2 (i Sogndal), og da måtte vi gamble som bare det på slutten. Vi kan være stolte over prestasjonen vi gjorde i dag, men summen over 30 kamper er nedrykk, sa Fredriksen, som ikke har tenkt å gi seg til tross for en solid nedtur.

– Jeg har fått en trøkk før, så det tåler jeg.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
– Det er ikke basert på de tre siste kampene at vi rykker ned, sier Trond Fredriksen.
      (Foto: Marius Simensen)

– Det er ikke basert på de tre siste kampene at vi rykker ned, sier Trond Fredriksen.Foto: Marius Simensen

Leses nå
 

Forsiden nå:

Leserinnlegg

«Det var ikke overgrepet som var jævligst. Det var tiden etterpå. Dagene etterpå var ekstremt slitsomme, og jeg husker nesten ingenting»

Jeg satt på bussen fra Molde, og tok en uformell og lett avgjørelse med å skrive et innlegg. Om hvorfor det er utrolig vanskelig å komme ut med «seksuelt overgrepsoffer» skrevet i panna, og fortelle sin #metoo-historie.

Ikea bekrefter Ålesund-planer

Men de sier ikke mer om når eller hva de skal bygge på Moa.