Sjekk hva ditt idrettslag fikk i grafikken nederst i saka.

Det blir rekordstor utbetaling til idretten etter at Lotteri- og stiftelsestilsynet onsdag offentliggjorde tildelingen av kompensasjon for vare- og tjenestemoms for 2017. 348 idrettslag i Møre og Romsdal får 17,4 millioner kroner. Pengene utbetales i slutten av uke 51.

Og det er Brattvåg IL som får aller mest tilbake av innbetalt moms, av de idrettslagene som hører inn under Sunnmørspostens dekningsområde. Brattvåg IL får tilbake hele 422.682 kroner i momskompensasjon, mens Blindheim IL og AaFK  også kommer på «pallen». Blindheim får tilbake 401.389 kr, mens AaFK får en momskompensasjon på 368.466 kr.

De største klubbene (som AaFK) har en større andel momspliktig drift og får derfor momsrefusjon gjennom sin ordinære drift. Likevel får Molde FK igjen mest av alle i fylket i slik kompensasjon, MFK får tilbake hele 644.000 kroner. Dette på grunn av ekstremt høy aktivitet i alle ledd.

Mest til lag med stor aktivitet

Idrettslag med stor aktivitet får generelt sett igjen mest i momskompensasjon, for her kan idrettslagene få tilbake moms-innbetalingene på alle driftsutgifter, unntatt renter og avskrivninger. Lag med store reiseutgifter kan også få tilbakebetalt momsen på disse kostnadene.

– Vare- og tjenestemomskompensasjon er blant de viktigste ordningene når det gjelder rammevilkår for idrettslagene – og som sørger for at idrettslagene ikke må betale avgift på frivillig arbeid. Det er en enkel og ubyråkratisk ordning som gir sårt tiltrengte kroner i klubbkassene rundt om i hele landet, sier idrettspresident Tom Tvedt.

For særforbundene er tildelingen i år på 68,3 millioner kroner, på toppen av de 19,4 millionene som særkretser/regioner har mottatt. Norges idrettsforbund sentralt får 20,7 millioner kroner i kompensasjon, mens idrettskretsene får 8,8 millioner kroner.

Sjekk hva ditt idrettslag fikk

Her kan du se hva alle idrettslagene i Møre og Romsdal fikk. Søk opp ditt idrettslag:

Sjekk opp idrettslag: Sogn og Fjordane

Nå er det også slik at mange idrettslag søker om momskompensasjonfor hver av sine enkelte undergrupper. Eksempelvis har Skarbøvik IFfått kompensasjon både for SIF Breddeklubb, SIF Fotball og SIFHåndball, samt at den nye klubben SIF/Hessa (sammenslåing avSkarbøvik IF og Hessa IL) har fått en solid momskompensasjon.Totalt har SIF og SIF/Hessa fått hele 227.853 kroner imomskompensasjon.