Historiske Mowinckel

25 år gamle Ragnhild Mowinckel ble i natt tidenes alpine vinterolympier på kvinnesiden for Norge da hun tok sølv i utfor. Hun ble også den første norske kvinnen som tok en OL-medalje i disiplinen.

Molde-kjøreren hadde nest beste tid på toppen og lå et tidel foran italienske Sofia Goggia. Etter fjerde mellomtid var hun et tidel bak, og i mål var Mowinckel ni hundredeler bak den italienske gullvinneren.

En måpende Mowinckel tok seg til hodet, smilte og ristet på hodet da hun så sin egen tid i målrområdet.

– Jeg var overrasket i storslalåm (sølv), men dette her … Det er så utrolig kult. Det er det sykeste, sa hun til Eurosport.

– Du er utrolig, sa Goggia til Mowinckel da hun hadde kommet i mål.

Bronsen var det forhåndsfavoritt Lindsey Vonn fra USA som tok. Hun havnet 47 hundredeler bak gullet.

Bergrem til Big Air-finale

Torgeir Bergrem blir eneste norske snowboarder i Big Air-finalen etter nattens kvalifisering. 26-åringen kom på 4.-plass i sitt heat og er blant de tolv som skal kjempe om gull til lørdag.

– Jeg skal klinke til i finalen. Jeg kommer enten på pallen eller langt ned, sa Bergrem i natt om lørdagens finale.

Storfavoritt Kleveland ute

18 år gamle Marcus Kleveland fikk det ikke til å stemme i det samme heatet. Han var tydelig frustrert etter sine to runs og kastet hjelmen etter at han mislyktes i sitt andre run.

Heller ikke Ståle Sandbech maktet å ta seg til Big Air-finalen. 24-åringens OL er over etter at han kom på 7.-plass i nattens første heat. Det holdt akkurat ikke til finaleplass.