– Forut for 2-3 målet til Træff lå en av våre spillere lenge nede, men Træff spilte ikke ballen ut. Det var unfair, mente Fagermo.

Han mente også at Spjelkavik hadde levert en prikkfri 1. omgang, men da hadde han tydeligvis glemt de første 20 minutta. For Træff var klart best helt til Spjelkavik scoret.

Tidlig Træff-ledelse

Træff tok ledelsen alt etter to minutter ved svære Jonathan Rinne, og burde ha økt til 2-0 på en megasjanse. Men på sin første sjanse utlignet Spjelkavik, da Roald Runde utnyttet en sleiv i Træff-forsvaret.

Og målet tente Vika til dåd. De overtok det meste, og Elias Dahlberg styrte nydelig inn 2-1 etter flott forarbeid av banens bestemann, Lars Austnes på høyrekanten. Og da Austnes selv prikket inn 3-1 på et nydelig frispark like etterpå, lå det en hjemmeseier i lufta.

Spjelkavik - Træff: Se kampen i opptak på web-tv

Nok et tidlig baklengs

Men Træff byttet to mann i pausa, og hadde ikke gitt opp. Og de slo tilbake rett etter pausen, da Vikas ferske keeper Oskar Flatlandsmo bommet i feltet. Og Harith Lafteh ikke kunne bomme for åpent mål.

Og etter timen var lagene like langt igjen. Fullt kaos i Spjelkavik-feltet etter et frispark, og ingen passet på stopper Arne Kotlica.

Han headet inn 3-3 fra hjørnet av femmeteren. Og rett etterpå kunne Træff ha gjort 3-4 på en gedigen dobbeltsjanse.

Rødt kort

Men Spjelkavik kom tilbake, og Roald Runde misbrukte en megasjanse klin alene med keeper. Så fikk Træffs Henrik Andersen-Gott sitt andre gule kort og dermed rødt, og Vika presset voldsomt på de siste minutta. Men nærmere enn en suser i tverrliggeren av innbytter Magnus Rødset kom ikke Spjelkavik.

– Jeg er misfornøyd med 3-3, denne burde vi ha vunnet, sa Frode Fagermo.

Men sannelig kunne Vika også fort ha tapt dette også!

AV HELGE SKUSETH

Billedtekst (Runde-saltoen): MÅLJUBEL: Roald Runde viser sine turn-egenskaper i det han feirer sin 1-1 scoring for Spjelkavik mot Træff. På stillinga 3-3 hadde Runde en eventyrlig mulighet til å gi Vika seieren, men keeperen ble for god.