I grunnlaget for forelegget står det at den portugisiske treneren skal ha klapset tilen utøver på trening, fordi vedkommende ikke fulgte med han fikk tilbakemeldinger fra treneren sin.

Hendelsen skal ha skjedd på ei trening i slutten av januar i år på svømmetrening i regi av Aalesund Svømme- og Livredningsklub. Trener Rui Magalhaes er blitt tildelt et forelegg på 6.000 kroner, som han ifølge politiet har vedtatt.

Sunnmørsposten har forsøkt å komme i kontakt med treneren, men han har ikke svart på vår henvendelse.

Da Sunnmørsposten omtalte at Magalhaes hadde fått et forelegg, valgte styret og daglig leder i svømmeklubben å svare via e-post. Der opplyste de at siden saka ikke på det daværende tidspunktet ikke var rettskraftig avgjort, så ville styret avvente en avgjørelse rundt trenerens framtid. Styret skrev at de ville be om innsyn i saka og ta ei ny vurdering når den ble avgjort hos politiet.

Da Sunnmørsposten var i kontakt med daglig leder Sture Fladmark i svømmeklubben torsdag, ønsket han ikke å kommentere saka på det nåværende tidspunktet. Sunnmørsposten har vært i kontakt med utøverens far som, ikke ønsker å kommentere saken.