– Taktikken var å legge knallhardt press på BSI med egne server. Den taktikken lykkes vi fullt ut med.

Slo en fornøyd Mette Gjerde fast etter å ha sett sine spillere i Blindheim åpne sesongen 2016/17 i 1. divisjon på prima vis med utklassing mot Bergenstudentene lørdag.

25-13, 25-8 og 25-12 i tre strake sett sier det meste i spillefordelingen i Blindheimshallen.

Der publikum fikk et klart forsterket og forbedret Blindheim-lag i seriepremieren sammenlignet med laget som sist sesong ble nr. 7 totalt av alle lagene i 1. divisjon.

– Målet vårt nå er helt klart en medaljeplass, slo kaptein Gabrielle Hustadnes fast etter overkjøringa av studentlaget fra Bergen.

Banens beste

– Hustadnes førte an som banens beste, hos mange gode på et meget spennende hjemmelag.

For med «comeback» i Blindheim-trøya av spillere som Julie Aaland og Line Ranheim, har de fått nye dimensjoner i laget; Aaland med sine 188 cm (!) er et aktivum både i blokkspillet ved nettet og i angrepsfasen som avslutter med effektive smasher. Ranheim som libero dirigerte forsvarsspillet forbilledlig.

Gode var også ungjentene Marte Buset og Jenny Juliebø, 16-åringer med mange sterke kvaliteter, uredde i spillestilen servet de inn en rekke poeng.

Var aldri presset

– Men BSI var ingen målestokk, trener Gjerde?

– Nei, vi fikk det enkelt slik vi spilte. Nå visste vi ingenting om hva BSI stod for på forhånd. Og det er vanskelig å si i forhold til de andre lagene i divisjonen, sier Mette Gjerde som er godt hjulpet på trenerbenken i år av Dag Morten Skartlien som deler på ansvaret med Gjerde. Bjørn Hjembo bidrar også på benken for et Blindheim-lag som aldri var presset lørdag.

Ledet 10-0

– I 1. sett gikk de fort opp i 11-6 og 17-8 takket vært godt blokkspill og ditto eminente server. 25-13 og full kontroll i 1. sett ble fulgt opp av en kanonåpning av det andre. 10-0 (!) ledet Bil før gjestene fikk sitt første poeng.

– Blindheim hadde full kontroll og vant 25-8. I 3. sett framstod Bergenstudentene litt bedre organisert, og de mange misforståelsene i de to første settene var ikke like hyppige i det tredje. Likevel fikk Blindheim lett spill sjøl om ex.-Blindheim-spiller Kaspara Halkjelsvik fikset noen poeng for BSI.

I en kamp der Blindheim ikke tok en eneste «time out», mens BSI tok alle de hadde anledning til.

Det sier det meste om spillefordelingen.