Og nå har også Nina fått nytt etternavn, forteller hun.

– Ja, nå heter jeg Nina Haver-Løseth. Med bindestrek, det er viktig!, ler hun.

Hennes mann Herman Haver Mathiesen har også skiftet navn, og har droppet Mathiesen. Så nå heter han Herman Haver-Løseth.

Som brud I sommer giftet Nina seg med sin Herman Haver-Mathiesen, stedet var Toscana.

– Navnet ditt vil fylle opp hele TV-ruta nå?

- Å nei, jeg har mye å gå på. Sebastian Foss Solevåg har et  mye lengre navn enn mitt!

New Zealand

Nina er nettopp kommet hjem fra et langt treningsopphold  på New Zealand, der hun valgte å stå over de to storslalåmrennene som ble avviklet der. Og der en del andre norske jenter gjorde det godt.

– Jeg valgte å prioritere trening på snø framfor konkurranser nå. Jeg fikk mye mer utbytte av å trene intensivt på renndagene enn kun å gjennomføre to omganger på en hel dag. Dessuten har jeg ikke behov for å konkurrere nå. De som deltok, var alle ute etter å forbedre sine FIS-punkter. Det trenger ikke jeg å bry meg med, heldigvis.

Nina har vært skadefri i flere år nå, og føler seg veldig klar for årets sesong. Som starter på isbreen i Sölden i november.

OL som teller

– Renn-kalenderen vår er litt annerledes i år enn tidligere, blant annet kjører vi kun i Courchevel i hele desember måned. Det er jo OL som teller denne sesongen, og jeg håper jo selvsagt å prikke inn toppformen til Sør-Korea.

– For det klarte du ikke i VM sist vinter?

– Nei, det gikk litt skeis der.  Uten at jorda går under av den grunn. Men det er vanskelig å prikke inn noen desidert formtopp, for vi kjører jo verdenscup gjennom hele vinteren. Det er viktig å holde seg skadefri, og akkurat nå føler jeg at det meste stemmer, sier hun.

SÅNN JA Nina Haver-Løseth med fighting face – slik vil vi gjerne seg henne også i vinterens mange storrenn. Foreløpig går forberedelsene som smurt for ålesundsjenta.

– Hva er målet ditt i OL?

– Jeg håper jo å kjempe om medalje. Jeg føler at jeg kan hevde meg i toppen både i slalåm og storslalåm om jeg har klaff. Og jeg har også stor tro på at Norges lag kan kjempe om medalje i lagkonkurransen i paralell-slalåm. Så jeg har forhåpentligvis tre medaljesjanser i OL.

I sommer giftet hun seg altså med sin kjæreste gjennom mange år, Hermann Haver-Mathiesen. Hun vurderte å gifte seg hjemme i Ålesund, men valgte å satse på varme og sol på bryllupsdagen. Og da ble det Toscana i Italia.

Ingen baby-planer

– Blir det snart mindre alpint og mer bleieskift, kanskje?

– Åh, ikke begynn med den, du også! Jeg har ingen planer om å bli mor med det første, bare så det er sagt. Det jeg gjør i løypa taler for seg selv, jeg må jo smi der mens jernet er varmt. Så trolig fortsetter jeg en del sesonger til som alpinist, før jeg prioriterer annerledes. Dessuten har jeg så mange venninner med baby at jeg får nok påfyll der!

Da vi snakket med henne onsdag, hadde hun akkurat gjennomført en økt på Olympiatoppen i Oslo.

– Jeg skal ha en økt til om en liten stund, her går det i ett. Siste uka i september drar vi til Sveits for å kjøre på snø der, det blir kult!