Det originale stuntet ble en suksess, men Warholm innrømmer: – Jeg angret i går

Drømmehelg for løpekometen.

Karen Warholm tok EM-gull søndag. Her jubler han under Bislett Games.  Foto: NTB SCANPIX

andreidretter

– Dette var nok enda hardere enn det ser ut som. Jeg føler meg mørkbanka nå. Men det var et kult stunt, som kostet mye.

Slik oppsummerte Karsten Warholm sin ekstreme dobbeltsatsing under U23-EM i Polen overfor Sunnmørsposten søndag.

Etter at EM-gullet var sikret og medaljeseremonien var gjennomført med en aktiv syngende Warholm under nasjonalsangen, ble gullet feiret med et isbad.

Lørdag ledet han 400 meterflattfinalen til 50 meter gjensto. Det endte med sølv, men den finalen kom bare to timer etter at Dimna-løperen hadde løpt semifinale på 400 meter hekk!

Veldig motiverende

– Hvor fornøyd er du med gull og sølv etter et slik stunt – som trolig ingen har gjort på disse distansene tidligere?

– Jeg angret nok litt lørdag, men jeg ville jo bevise at det gikk an å gjøre et slik rotterace. Det har faktisk vært veldig motiverende. Og jeg synes at jeg fortjente å avslutte med gullmedaljen i dag, sa Warholm etter at han hadde vært gjennom dopingkontrollen etter gulløpet søndag.

Tok kommandoen

Under finaleløpet tok han kommandoen fra start av og var aldri truet. Han vant på den meget sterke tida 48,37 sekunder, hans nest beste tid i karrièren.

Bare vinnerløpet under Bislett Games i juni på 48,25 er bedre enn gårsdagens oppvisning. Tida var også ny mesterskapsrekord for denne årsklassen.

– Jeg synes det var en overraskende god tid ettersom dette var mitt sjette løp her nede. Akkurat nå føler jeg meg rimelig tom.

– Du holdt ikke helt inn på 400 meter flat lørdag?

– Nei, det ble for tøft, men jeg prøvde å være uredd. Én løper var hakket sterkere da, men jeg er fornøyd, sa Warholm. Som kom inn på gode 45,75 på 400 m flatt, to timer etter semifinalen på langhekk.

Alle stiller likt

– Kan du ta medalje i London-VM?

– Alle stiller likt når startskuddet smeller der. Nå skal jeg hjem og hvile før vi skal forberede oss best mulig til VM, sa gullgutten siom igjen viste sitt unike talent og kapasitet.

Gullmedaljen deler Karsten med apparatet rundt seg, der trener Leif Olav Alnes selvsagt er sentral.

– Karsten er en ekstremt imponerende fyr som jeg er ekstremt stolt over. Dette var en veldig stor prestasjon, sa en mildt sagt fornøyd Leif Olav Alnes.

– Jeg føler meg priveliget som får jobbe med en sånn fyr, vi har det kjekt på alle mulige måter. Alle vi være med på festen, men det er i treningshverdagen at resultatene skapes, sier Alnes.

Hør Aftenpodden Sport hvor vi lader opp til fotball-EM. Hør hvordan Norge vurderes og hvem som er gullfavoritt: