Sigurd Holten Bøen (t.v.) tok gull både på 200 fri og på 4 x 100 m fri i Nordisk mesterskap i svømming i går, mens Ole Martin Bjørlykke tok gull på 1500 fri.

Sigurd Holten Bøen (t.v.) tok gull både på 200 fri og på 4 x 100 m fri i Nordisk mesterskap i svømming i går, mens Ole Martin Bjørlykke tok gull på 1500 fri.

Tre gull i nordisk for AaSLK første dag

Sigurd Holten Bøen kapret to gull i juniorklassen på åpningsdagen i Nordisk mesterskap i svømming i Sverige, mens klubbkameraten Ole Martin Bjørlykke tok gull på 1500 m i klasse Pre- senior.

- I dag fikk vi full uttelling, jublet trener Glenn Cudmore. Han var strålende fornøyd med innsatsen til sine tre disipler fra Aalesunds Svømme- og Livredningsklubb (AaSLK), og det med rette.

Og yngstejenta Silje Mari Bjørlykke på 14 år slo til med bronse i juniorklassen på 800 fri, selv om hun møtte jenter som både var ett og to år eldre enn henne selv. Silje satte ny personlig rekord med åtte sekunder, og svømte for første gang under ni minutter (8,58,1).

- Jeg er veldig glad for at Sigurd Holten Bøen (17) endelig fikk klaff. Han har ofte hatt stang-ut tidligere, i dag lyktes han perfekt. Han vant 200 fri på flotte 1,48,47, og satte ny pers med tre tideler. Og så var han med på stafettlaget til Norge som vant 4 x 100 fri. Og jeg tror han har gode sjanser til også å vinne 400 fri denne helga, sier Cudmore. Bøen tok også 4. plass på 100 bryst i går. Brystfinalen gikk kun 10 minutter etter gull-løpet på 200 fri, og dette gjorde nok at en medalje glapp for Sigurd.

Ole Martin Bjørlykke, storebroren til Silje Mari, perset med åtte sekunder da han knuste konkurrentene på 1500 fri i klasse Pre-senior (18-20 år). Ole Martin var hele 28 sekunder foran sølvvinneren! Tiden ble 15,11.

- Jeg har aldri sett Ole Martin svømme bedre rytmisk enn i dette løpet, sa treneren.

- Nå gleder vi oss til fortsettelsen, sier Glenn Cudmore. For i dag og i morgen kan det bli flere medaljer til ålesunderne.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

– Såpeglatt og livsfarlig:

– Glatte veger over alt

Flere biler har kjørt av vegen. På E39 ved Plantasjen har to biler kollidert, opplyser politiet.

Låveveggen tatt av stormen

– Det må ha danna seg ein ekstrem vind

– Det ser nesten ut som ein eksplosjon, seier Jan Arve Skåravik, som eig det tidlegare småbruket ved Vatnefjorden.

Fem går videre i Ungdommens musikkmesterskap

– Kjekt å se spillegleden

Fem unge klassiske musikere går direkte videre til det nasjonale mesterskapet i januar.