Stordalsjenta gikk et sterkt løp mandag på 7,5 km klassisk da hun ble nr. 4.

Derfor var det forhåpninger om medalje med maksimal uttelling på onsdagens renn i fristil over 5 km; 17-åringens beste stilart.

Men Martine manglet 5,9 sekunder fra å sikre seg en bronsemedalje. Hun endte opp på 8. plass; 23,4 sekunder bak gullvinner Antonia Fraebel,

Tyskland, som vant på 13.46,1.

Før to kilometer var gått ledet Fraebel klart, mens Lorgen Øvrebust der åpnet på 6. plass; 13,4 sekunder bak den tyske vinneren.

Halvsekundet bak gull

Beste  norske løper i jenteklassen onsdag ble gullvinneren fra mandagens klassiske renn; Marte Mæhlum Johansen, Østre Toten. Hun slo Lorgen Øvrebust med 0,5 sekunder i mål.

Sølvmedaljen under onsdagens 5 km i ungdoms-OL i Lichtenstein ble Olga Kucheruk, Russland. Hun var 15 sekunder bak suverene Fraebel.

Russisk også på bronseplass ved Polina Nekrasova.

Bronse til Stakston

I guttenes 7,5 km ble den norske gullvinneren mandag; Petter Stakston, Søre Ål, nr. 3 og sikret seg en ny medalje. Han var 23,9 sekunder bak vinner Janosch Brugger, Tyskland.

Torsdag skal det gås sprint i klassisk stil i Lichtenstein, mens det er mix-stafett fredag der to gutter og to jenter skal gå på det norske laget.

Det er opplagt at Mæhlum Johansen, Lorgen Øvrebust og Stakston blir tre av de fire norske løperne der.