Det var ventet at divisjonsforskjellen ville komme til syne mellom laget som kjempet om Tippeliga-opprykk i fjor, og Haramslaget som vant sin 3. divisjonsavdeling.

Det gjorde det så til de grader før pause, der Brattvåg nærmest ble stillestående statister i egen boks.

Torbjørn Grytten fyrte et skudd over målet til Jan Lennart Urke, før Hødd virkelig satte i gang en maktdemonstrasjon som skulle stå omgangen ut.

Robin Shroot tok med seg ballen inn i boksen, der 27-åringen dro av et par mann før britten la ballen utagbart opp i lengste hjørnet til Per Espen Thorsen.

Bare noen minutt senere dunker Shroot inn 2-0 målet på hel volley etter et skreddersydd innlegg fra Bendik Torset.

- Vi er eksepsjonelt gode før pause, og 2-0 scoringa kom etter fantastisk lagspill. Jeg er selvsagt godt fornøyd med treffet, men vi gjør en solid kamp som lag i dag, sier Robin Shroot.

Tempoforskjell

Brattvåg fikk låne ballen en liten periode etter 2-0, men neste Hødd-bølge kom dundrende inn over 2. divisjonslaget relativt kjapt.

3-0 satte Joakim Magnussen inn fra straffemerket, etter selv å ha blitt taklet ureglementert. Brattvåg-midtstopper

Fredrik Sletting Johnsen beiner så et Didrik Sereba-innlegg i eget mål rett før halvtimen var passert.

Joakim Magnussen ville ikke være noe dårligere enn angrepskollega Shroot, og banket inn 5-0 etter vakkert Hødd-spill rett før pause.

Brattvåg ruslet i garderoben etter 45 minutter som må ha føltes som en solid rundtur i tørketrommelen.

- Det føles selvsagt ikke godt å tape 0-8, men vi møter et veldig bra lag. Vi viste dette ville bli tøft, men vi etterstreber tøff motstand med høyt tempo nå i sesongoppkjøringen. Jeg ser ikke mørkt på noe, og vi kan ta med mye videre fra denne kampen, så Brattvåg-trener Per Gidlund etter kampen.

Klassescoringer

Hødd gjorde fire bytter i pausa, der Eirik Ulland Andersen kom inn for Magnus Myklebust.

Brattvåg gjorde tre bytter, og stod klart høyere med laget etter pause.

Det ga noen halvsjanser der Torbjørn Grytten satte Håkon Leines innlegg utenfor, og der Robin Palacios kom akkurat for sent til Henrik Grimstads innlegg foran Hødd-målet.

I den andre enden la Vegard Heltne et hjørnespark i tverrliggeren før innbytter Ulland  Andersen for alvor presenterte seg.

Først hamret kantspilleren inn 6-0 på hel volley, fra Didrik Serebas presise innleggsfot.

7-0 scoringa var nesten like fin etter innlegg fra Vegard Heltne, før 23-åringen satte punktum alene med Brattvåg-keeper Henrik Hansen.

8-0 ga mange Hødd-smil på sidelinja.

- Jeg er veldig fornøyd med det offensive i dag, der vi finner hverandre godt i store perioder. Samtidig er det sterkt levert å nekte Brattvåg å komme til noe særlig med store sjanser. Vi har fortsatt mye å jobbe med for å bli det gode fotballaget vi ønsker, men dette var en god prestasjon, sier Hødd-trener Hans Erik Eriksen.