I et videointervju med Smp.no etter kampen mot Sarpsborg 08 tar Bjørn Helge Riise et kraftig oppgjør med medienes fokus på John Arne Riise rundt AaFK-nedturen denne sesongen.

– Det provoserer meg noe inni granskauen. Det har jeg sagt til VG, Dagbladet og TV2. Nå har det gått langt over streken. Det er på grensa til trakassering og mobbing av en person, sier Bjørn Helge i vår direktesending etter kampen (se video over).

– Media bør skjerpe seg

Han mener det er totalt feil av media å legge skylda på én person når AaFK taper. Nå mener en bestemt Bjørn Helge at det må bli slutt på fokuset på storebror.

– Det er ikke John Arne sin feil at vi taper i dag. Det er ikke hans feil ene og alene at vi har tapt de kampene vi har tapt. Vi vinner i lag og taper i lag, vi står sammen, sier lillebroren til smp.no.

Han erkjenner at John Arne har et stort navn, men mener det er feil av media å slenge ut overskrift på overskrift.

– Nå synes jeg media bør skjerpe seg, sier han.

Ifølge AaFK-kapteinen har ingen av spillerne problemer med å få kritikk når de spiller dårlig. Men det har ingen rot i virkeligheten å legge alt på en spiller, påpeker han.

– For meg er dette mobbing mot en person, sier Bjørn Helge.

«Kjære klikk-horer» (les: journalister) dere spør hvorfor jeg ikke vil prate. Det sier mer om dere enn jeg trodde. Blogg i morgen. God bedring», skriver John Arne selv på Twitter torsdag kveld.

Surt tap

Bjørn Helge Riise sier det var et surt tap mot Sarpsborg 08 torsdag kveld.

– Kampen er et stort steg opp fra Sogndal-kampen, og laget var fast bestemt på at vi ikke skulle fremstå på den måten igjen, sier han.

AaFK-kapteinen mener laget klarte å variere spillet og skape sjanser. Samtidig er Sarpsborg et godt hjemmelag, noe som førte til en tett og jevn batalje.

– Vi kunne like godt fått med oss både ett og tre poeng i dag. Derfor er det utrolig surt å stå her med tap igjen, konkluderte Bjørn Helge.

Kapteinen sier at AaFK aldri kommer til å gi opp, og at de er bestemt på å snu den negative trenden. Samtidig er han godt fornøyd med at AaFK fremstår som et lag i kampen mot Sarpsborg.

* Hva mener du om medienes fokus på John Arne Riise? Si din mening i kommentarfeltet under.