Serieleiar Langevåg fekk køyrt seg på Dalemyra i går kveld. Heimelaget dominerte stort dei fyrste 20 minutta, både i spel og sjansar.

Hurlen avgjorde. Langevåg vart etter kvart kjende med naturgraset og kampen jamna seg ut. Avgjerda fall tidleg i 2.omgang. Eit frispark frå Lars Austnes enda opp på hovudet til stoppar-giganten Eirik Hurlen. Han stod heilt umarkert, og feila ikkje på gjestane sin einaste store sjanse i kampen.

– Kjekt å få avgjere ein vanskeleg kamp. Eg scorar sjeldan, dette var faktisk mitt fyrste for sesongen, sa han.

Trenar Rune Hoem var også nøgd:

– Vi spelar vanlegvis kjapp og teknisk fotball, men i dag måtte vi legge om til lengre ballar på naturgraset.

Kjende seg snytt. Heimelaget hadde mest av banespel og sjansar, men måtte likevel gå poenglause av bana.

– I dag gjekk marginane mot oss. Vi skulle hatt straffespark i 1. omgang og frisparket dei scora målet sitt på var ei klokkerein tackling , seier ein oppgitt Jostein Linga, FKS-trenar saman med Robert Sogge, etter kampslutt.

Øvrige kampar:

EMBLEM–ØRSTA 4-2 (4-0)

Mål Emblem: Robin Diallo 2, Thomas Gjøsund, Elias Dahlberg (straffe)

Ørsta: Mats Øvrebotten 2

KAMPEN: Emblems Robin Diallo herjet med Ørsta-forsvaret før pause. Han scoret de to første, og la ballen på et sølvfat da Gjøsund satte inn 3-0. Men Ørsta tok seg sammen i 2. omgang, og Mats Øvrebotten reduserte to ganger. Men nærmere kom aldri gjestene.

GODØY–HAREID 1-3 (0-0)

Mål Godøy: Jan Ove Austnes

Mål Hareid: Ruben Brandal, Jon Andre Thue, Runar Stranden

KAMPEN: Hareid tok en knallsterk borteseier mot topplaget Godøy, men fikk usedvanlig god hjelp fra et gavmildt hjemmeforsvar. Godøy dominerte fullstendig den målløse 1. omgangen, men tre grove tabbemål ga Hareid en herlig seier.  Særlig var Godøys keeper særs uheldig ved et par av målene. Spillende trener Jan Ove Austnes scoret for Godøy, etter pasning fra lillebror Joakim.

NORBORG–VALDER 3-1 (0-1)

Mål Norborg: Kristoffer Søviknes,

Ole Johan Urke

Mål Valder: Olai Rørstad

KAMPEN: Valder ledet 1-0 ved pause, og Norborg så ut til å gå mot et nytt tap. Men tidlig i 2. omgang snudde det, og veteranene Kristoffer Søviknes og Ole Johan Urke ga tangotrøyene 2-1. Og rett før slutt økte Magnus Seth til 3-1. Lagene hadde hver sin omgang, og Valder var særs svake etter pause.

STRANDA–SIF 2-3 (0-2)

Mål Stranda: Tobias Hjelle 2

Mål SIF: Nils Ottar Sandø 3

KAMPEN: Nils Ottar Sandø er snart 40 år, men det bryr han seg ikke om. Han senket Stranda på egen hånd (og fot) med sine tre mål da SIF fortsatte oppturen. Men seieren satt sannelig langt inne, for unge Tobias Hjelle reduserte to ganger for Stranda mot slutten. Strandas keeper Radovan Dvorsky leverte en kjempekamp. Uten ham kunne Stranda ha tapt mye mer.

LARSNES/GURSKEN–SKODJE 2-1 (1-1)

Mål L/G: Anders Vaagen, Robert Vik

Mål Skodje: Ola Valaas Skare

KAMPEN: L/G prøvde på finspill, mens gjestene fra Skodje satset på lange framspill til sine to kjappe spisser. Som løp på alt. Ola Valaas Skare ga Skodje 1-0, og Skodje hadde også to i stanga før pause før Anders Vaagen utlignet etter 43 minutter. Robert Vik ble matchvinner midt i 2. omgang.