KOMMENTAR:

At AaFK har tempoproblemer i forsvaret er noe vi har sett i flere sesonger. Mot Stabæk ble AaFKs svakhet til de grader synlig. Stabæk angrep i midten, på høyre og på venstre, og AaFK sleit «big-time» overalt.

Stabæk klarte også å gli gjennom AaFKs sentrale midtbane så lett som ingenting, og da blir det enda vanskeligere for forsvaret å demme opp. At tapet ble på kun 1–3 skal AaFK prise seg lykkelig for.

Tryllekunstner

Og allerede onsdag er det altså klart for ny serierunde, nå hjemme mot Sarpsborg 08. I Thomas Berntsen har Sarpsborg en tryllekunstner av en sportslig leder, som er utrolig flink til å finne ukjente norske talenter som de henter og gjør til toppspillere nær sagt over natta. I 3–1 seieren mot Sogndal søndag scoret midtstopper Sigurd Rosted to dødballmål, han ble hentet fra Kjelsås i Oslo. Mens Kristian Zachariassen kom fra Nest Sotra i vinter, han knallet inn 2–1 målet.

I serieåpningen på Nadderud var det kun midtstopper Kaj Ramsteijn som fikk starte av AaFKs nykomlinger–han slet tungt gjennom hele kampen. Valmir Berisha og Lars Veldwijk kom inn, uten at de utgjorde noen stor forskjell i positiv betydning. Ja-ja, vi så at Veldwijk kan ta for seg i duellene der framme, men han trenger tid. Og tid er ikke det AaFK har mest av for tiden.

Dødballer imot

Hver gang Stabæk hadde dødball virket det farlig. Og på 2–0 målet fikk Ohi Omoijuanfo stå klin alene midt foran AaFKs mål på seks meter. Den som var nærmest ham var Bjørn Helge Riise, men var det virkelig meningen at det var lille Riise som skulle «ta ut» Stabæks tårnspiss? Hallo?

Jeg synes ikke det var særlig lurt å ta Gyasi av bana. Han var den eneste som turde å utfordre med ballen i beina, og de håpløse langballene bakfra var det heller ikke enkelt å gjøre noe med. På stuegulvet på CLS vil nok AaFK holde ballen nede, og gi de offensive spillerne bedre arbeidsforhold. Får vi håpe.

Men AaFK må også vise en helt annen innsats enn sist, for det er småkrise dersom det blir tap nå også. Med Godset ventende i Drammen søndag kveld. Nå må AaFK ta på seg arbeidsantrekket, helt fra start av. Og være konsentrerte i alt de gjør. Det vil hjelpe. Tre poeng hjelper enda mer!