– Det gikk dessverre ikke som det skulle. Straffesparkkonkurransen ernoe av det kuleste og skumleste jeg har opplevd. Jeg var veldignervøs før jeg skulle ta mitt straffespark, med tanke på at det stoom en finaleplass i EM, sier Sunde til smp.no etter at Norge tapte EM-finalen mot Tyskland torsdag kveld.

Malin Sunde traff på sin, men til slutt endte det 2-3 til Tyskland.

– Det var utroligkjekt å score, men ganske kjedelig å ryke ut av EM. Alt i alt erjeg svært stolt over laget. Vi har kriget og stått på, og har fåttmange erfaringer fra dette mesterskapet, sier Fortuna-spilleren.

Spennende til siste scoring

Norge hadde tatt ledelsen i kampen med en tidlig scoring ved Olaug Tvedten. Den ledelsen holdt seg til tre minutter etter sidebytte. Da Sydney Lohman sto for tyskerne utligning til 1–1 etter en corner like etter sidebytte.

Tyskerne hadde et enormt presse mot det norske laget for å avgjøre kampen etter 80 minutter, men de norske spillerne jobbet iherdig og sto stormen av. Det hele måtte avgjøres på straffer.

Tvedten scoret på sin straffe og de norske jentene hadde fire muligheter til å ta seg til en finale. Men Vilde Birkelis straffe ble reddet og deretter scoret både Melissa Kössler og Sjöke Nüsken på sine straffer. Hadde en av dem bommet hadde Norge gått til finale.

Den siste muligheten lå i at Silje Bjørneboes skulle score, men heller ikke hun klarte å få ballen i mål.

Det hele ble fulgt opp av at My Haugland Sørsdahl også bommet. Det gjorde ikke Andrea Brunner, som sendte tyskerne til finale mot Spania.

Malin Sunde, her fotografert under EM-forberedelsene.