Søndag ble Vilde Lorgen Øvrebust matchvinner da Ask ble slått 1–0 i åpningskampen. Mandag overlot den allsidige idrettsjenta scenen til lagvenninnene Lill Karin Bratland og Marie Larsen Stavseng i 4-0-seieren over nordtrønderske Overhalla. Bratland og Stavseng scoret to ganger hver og fikk hovedrollene i en kamp som var avgjort tidlig.

Tema-side: Alt fra Norway Cup

Samtlige fire mål kom før pause, og dermed kunne jubeljentene fra Stordal koste på seg å ta foten av gasspedalen i annen omgang. Ikke rart smilene satt løst i sommersola på Ekebergsletta etter kampslutt.

– Skikkelig deilig å få denne storseieren. Nå håper vi det blir A-sluttspill, fastslo matchvinnerne overfor Sunnmørsposten etter kampen.

Gode tradisjoner

Lill Karin Bratland var våkent framme og scoret på to returer fra Overhallas keeper, mens Larsen Stavseng scoret det ene av sine to mål fra straffemerket etter at Bratland hadde blitt lagt i bakken.

At det skulle bli en knusende 4-0-seier mot Overhalla, hadde ikke kampens to forgrunnsfigurer sett for seg før kampen.

– De vant 7–1 i sin første kamp, så dette var overraskende. Herlig at vi klarte å vinne så mye, sa tomålsscorer Bratland.

Fortsetter storspillet i dagene som kommer, kan det bli mye moro på Ekebergsletta. Hvor lenge Norway Cup-eventyret kan vare, våger ikke Bratland spå.

– Det tørr jeg ikke si. Det viktigste for oss er å ha det kjekkest mulig og å komme så langt vi klarer, smilte Stordal-jenta, som i likhet med mange av lagvenninnene har gode tradisjoner å ivareta i Norway Cup.

– Det er tredje året vi er med her, og vi har som oftest endt i a-sluttspillet, sa hun.

På vei mot a-sluttspill

– De har gjort det veldig bra og leder serien, fortalte lagleder Jan Ove Øvrebust.

Stordal spiller også én gruppespillkamp mandag kveld. De avslutter gruppespillet tirsdag mot Vaksdal. Med seier i en av disse kampene blir det nok a-sluttspill på Stordal-jentene.