Det kan knapt kalles en samspilt gjeng som skal utfordre AaFKs A-lag på Color Line stadion tirsdag kveld. Folkets lag består av spillere fra 3.divisjon, 4. divisjon og 5. divisjon, og mandag kveld hadde de sin eneste trening i lag. Med Frode Fagermo (trener Spjelkavik) og Alexander von Løwensprung (trener Rollon) som innpiskere.

Det dukket opp tre skadeforfall til Folkets Lag så sent som mandag. Ut gikk Herd-duoen Jonas Ingebrigtsen og Øyvind Hagen, pluss Harøys storscorer Stian Harnes. Som erstattere er plukket ut Runar Løvold (Volda), Patrik Hjelmseth (Herd) og unge Tobias Hjelle (Stranda).

– Vi satser offensivt i en 3-5-2 formasjon. Det nytter ikke å legge seg bakpå og la AaFK få styre som de vil. Dette er en kamp der ukjente og litt mindre ukjente spillere får sjansen til å vise seg fram, og da må vi jo satse framover, sier trenerne Løwensprung og Fagermo.

Marginale forskjeller

Begge er enige om at det egentlig er litt marginale forskjeller mellom de som er i AaFKs A-stall og de som nå skal representere Folkets lag.

– Fysisk og når det gjelder tekniske ferdigheter er mange på høyde med eliteseriespillere. Men AaFK-spillerne har større tempo, både oppe i hodet sitt og i forflytning ute på bana. Noe de har lært seg over mange år. Men vi er innstilt på å gi AaFK en skikkelig fight tirsdag, smiler trenerduoen.

Brattvåg hadde normalt vært en viktig bidragsyter til Folkets Lag, men de spiller for opprykk til 2. divisjon og ønsker ikke å frigi spillere til showkampen.

Brattvåg blir savnet

– Klart at Brattvåg sine beste spillere blir savnet på et slikt lag, men husk på det at det er mange på laget vårt som har snust på dette nivået før. Så dette skal bli moro, og jeg håper virkelig at publikum møter fram til kampen. Og inntektene går jo til et godt formål, sier Frode Fagermo.

Alle inntekter skal altså gå til TV-aksjonen, som i år skal støtte UNICEFs bygging av barneskoler i verdens krigssoner.

Lagkaptein for Folkets Lag er Herds Andreas Rekdal, som i hvert fall har snust på norsktoppen tidligere. Han kan leve lenge på cupfinalen i 2012, da han satte inn det avgjørende straffesparket for Hødd mot Tromsø. Som ga Hødd cupgullet det året.

Siste kamp for Skulstad

Mens Spjelkaviks solide midtstopper Sondre Skulstad faktisk spiller sesongens siste kamp tirsdag. Han fikk direkte rødt kort mot Førde lørdag, og må stå over de to siste seriekampene.

– Passet bra, for jeg hadde ikke kunnet spille siste seriekamp uansett. Nå slapp jeg å si det til trener Frode (Fagermo), sier Skulstad.

– Som også var med  for fire år siden, da en tilsvarende kamp sist ble spilt.

– Jeg husker at jeg hadde en sugende takling på Michael Barrantes i den kampen. Gjett om han ble forbannet!, ler Skulstad.

Folkets lag

Troppen til Folkets lag ser slik ut:

Keepere: Jonas Mathiesen (Rollon) og Tor Erik Larsen (Spjelkavik). Utespillere: Steven Fellows (Emblem), Trond Håkon Edøy (Spjelkavik), Runar Løvold (Volda), Sondre Skulstad (Spjelkavik), Isak Määttä (langevåg), Joakim Bolsø (SIF), Andreas Rekdal (Herd), Daniel Kvalsvik (Bergsøy), Knut Idar Dalhus (Spjelkavik), Martin Røren (Bergsøy), Sondre Kjølsøy (SIF), Patrik Hjelmseth (Herd), Tobias Hjelle (Stranda), Ingolfur Kristjansson (Herd), Benjamin Sunde (Herd), Sondre Hamnøy (Emblem).

Kampstart er klokka 18.30.